Kalbinde 4 santim delik olan sökel sınırlanmış önsezi ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Kalbinde 4 santim mahbes olan züğürt sınırlı duygu ameliyatı ile sağlığına kavuştu

DİYARBAKIR Diyarbakır’birlikte kalbinde 4 santimetre hapis olan Leyla Hazar, fazla kilosu olmasına karşın Dicle Üniversitesi Ruh Hastanesi’nde merbut ruh ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Mardin’birlikte ciğer ağrısı ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran 2 bala annesi Leyla Hazar, doktorların yaptığı sondaj üstüne kalbinde 4 santim delik olduğu teşhisi koyuldu. Hazar’ın engelsiz kalp ameliyatı olmasını istememesi üstüne doktorlar daha print olan sınırlı ruh ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Dicle Üniversitesi Ruh Hastanesi Ihtisas Huy Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Heybet Zor, merbut kalp ameliyatının olumlu akıbet verdiğini ve hastanın 4 aktarılma içerisinde taburcu edilecek ayla geldiğini söyledi.

Güç, “Leyla Eş kalbinde kodes olması nedeniyle bizim hastanemize başvurdu. Bundan dünya halk ortada can tahtası denilen sternum dediğimiz göğsünün açılmasını istemiyordu. Tıpkı şekilde kasıktan de tekrardan açılıp tıpkı işlemi da akla yatkın olmadığı için hastamızın esen meme altından hoşur insüzyon ile kalbindeki deliği kapattık. Yaklaşık 4 aktarılma ilk gerçekleştirdiğimiz cerrahi müdahale olumlu akıbet verdi. Şu anda dahi kendisi taburcu olacak arkaç geldi” dedi. Barış’ın kilosunun çok olması ve kalbindeki deliğin balaban olması cihetiyle ameliyatı zorlayan etkenler olduğunu belirten Ağır, “Amma bilcümle bunlara rağmen biraz de şartlarımızı zorlayarak hastamızın sıhhatli meme başı altından aşağılık aynı kesi ile kalbindeki deliği başarıyla kapattık. Faaliyetler süreci kısaca 3 saat sürdü. Bizim üzere cesim olan cerrahi müdahale süresi değil dahi ameliyatın başarısıdır. Benzeri birlikte eke olan haddizatında minimaliz yöntemle fethetmek birlikte değildir. Önemli olan hastanın sağlığına felah ile ulaşmasıdır” ifadelerinde bulundu.

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde sadık duygu ameliyatının yapıldığını tabir fail Çetince, “Burada koca dideban, önsezi delikleri ya da ara sıra kapak hastalıklarının hepsi bir vakitler döş açılarak yapılan ameliyatlardı. Ama serencam zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle alay malay minimaliz dediğimiz yöntemle hele kadınlarda doğrudan bicik şeş çizgisiyle beraber on paralık görünmeyecek kesimlerle bu ameliyatlar yapılıyor. Biz Dicle Üniversitesi Duygu Hastanesi adına birlikte bundan sonra bu garip ameliyatların derakap bir anda hepsini burada yapıyoruz” diye konuştu.

“İman tahtası ile yaptığımız ameliyatlar gerçekte tığ cerrahlar amacıyla kolayca. Sebebi ise kalbe az daha yüzdelik 100 hakimiyet sağlıyoruz. Ama meme altı evet da farklı insüzyonlarla yaptığımız ameliyatlarda biz kalbin tamamına hakim olamıyoruz ve arada sırada dahi zorlanıyoruz” diye niteleyerek konuşmasına bitmeme eden Güç, sözlerini şöyle tamamladı: “Züğürt amacıyla farkı ise can tahtası ameliyatı dediğimiz salah süreci ortalama 45 gündür. Bu 45 devir süresi boyunca sayrı taraf yatamıyor. Bundan çevre kâh hastalar alçak teessürat yaşayabiliyor. Alelhusus birlikte canip yattıkları ahit ahşa kemiklerini kırabilirler. Böylecene alıngan kemikleri düzeltmek üzere dahi ayrı ayrımsız ameliyat yapılıyor. Döş bölgesindeki operasyon üstelik kısık olduğu üzere enfeksiyon kapması riziko oluşturur. Meme Başı altından yapılan cerrahi işleme baktığımız antlaşma ise kaburgaların arasına yaklaştığımız üzere onu kapattığımızda hastanın canip yatmasıyla ilgili aynı gravite olmuyor. Bu yüzdende hastaların yaşamı ve konforu çok artıyor. İyileşme süresi ve hastaneden taburcu edilme süresi hızlanıyor. Özellikle de hastanın normal hayata dönme süreci çokça hızlanıyor.” Elan ilk kalbinde dam olduğunu ayırt etmediğini belirten 2 yavru annesi Leyla Barış, cerrahi müdahale sürecinin bayındır geçtiğini belirtti.

İlk önceki göğsünün esen tarafında huy şişliğinin fark edildiğini anlatım fail Sulh, “Bundan 10-15 dönem evvel göğsümde bir balkı ve öksürük oluştu. Ben grip sandım. Henüz sonraları Mardin’de hastaneye başvurdum. Beni göğüs doktoruna yönlendirdiler. Göğsümün esen tarafında huy şişkinliği ayırt edildi. Oradan üstelik doktorlar beni kardiyoloji bölümüne sev etti ve kalbimde kodes olduğu söylenildi. Dicle Üniversitesi His Hastanesine geldim ve doktorların kalbimdeki deliğin büyük olduğunu söyledi. Ben de ayan kalp ameliyatı oluşmak istemiyorum dedim. Henüz sonraları bicik altından kapalı cerrahi müdahale oldum. Az Buçuk edisyon oldu ama bugün 4’üncü günümdeyim. Çokça şükür durumum iyidir. İyileşip biran geçmiş çocuklarımın yanına gitmek istiyorum” dedi.

Share: