KARTALKAYA, YENİ SEZONA HAZIR

BOLU’nun ski merkezi Kartalkaya’de 15 Ara’ta beklenen kar yağışı sonrası eskimemiş ski sezonunun 23 Fasıla’ta başlaması bekleniyor. Kartalkaya’dahi kâin 2 bin 200 yatak kapasiteli 5 otel, eskimemiş sezon hazırlıklarını tamamladı.

Bolu’dahi 2 bin 200 rakımlı Köroğlu Dağları’nın zirvesinde düz alan Kartalkaya’üstelik bulunan oteller bakir sezon için hazır. Rastgele sene binlerce evcil ve ecnebi turisti ağırlayan Kartalkaya’üstelik 2 bin 500 yatak kapasitesi mevcut 5 otel, toplanmış uzunluğu 70 kilometreyi bulan 25 pistte restorasyon ve hizmet çalışmalarını tamamladı. Kâh oteller yatak kapasitesini artırırken, bazıları de otellerin çöz donanımını yeniledi. Pistlerde bulunan spontane dizgeli telesiyejlerin bile bakım ve onarımları yapıldı. Kartalkaya’birlikte mevcut otellerde sezon 15 Antrakt ile 23 Meyan tarihleri beyninde açılacak. Ara Sıra oteller rezervasyonlarını 15 Fasıla’tan itibaren alırken, bazıları de 23 Fasıla’ı bekliyor.

Kartalkaya’da otel işleten, bir zamanda dahi Gün Batısı Karadeniz Turizm Belgeli Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, bu zaman daha geçmiş yıllara göre daha fazla tatilci beklediklerini rapor ederek, Kartalkaya’üstelik 5 otel var. 5 otelde bile hazırlıklar bitti. Sabık ayrımsız kar geldi, bizi dahi sevindirdi ama devamı gelmedi. Normalde 15 Boşluk’ta açılış planımız vardı. Kar durunca biz de 23 Çatlak’a erteledik. Ayın 15’inden itibaren dokunaklı tıpkısı kar yağışı bekleniyor. Bu yüzden, 23’üncü ski bekliyoruz. Otellerin içleri yenilendi, kimisi nazik tebeddülat, bazısı üstelik siftinlik tadilatlar yaptı. Hazırlandı oteller sezona. Liftlerin bakımları birlikte yapıldı. Geçen mevsim 250 bin civarında otel konaklama ve üstünkörü şeklinde tatilci gelmişti. Bu yıl de henüz fazlasını bekliyoruz. Sabık sene pandemi vardı, insanlar tamam anlamıyla dışarı çıkmıyordu. Demin normale döndük, bu yıl daha çok tatilci bekliyoruz. dedi.

Share: