Kıbrıs gazisi, 8 yılık emeğini depremzedelere bağışlıyor

Batman’ın tanıtımına katkı sunan Kıbrıs gazisi maket sanatçısı Selahattin Evren, 8 sene mücahede harcadığı maketlerin gelirini depremzedelere ve öğrencilere bağışlayacağını söyledi.

Batman, Hasankeyf özellikle kalkışmak üzere Türkiye ve dünya çapında makro olan tarihi ve kültürel değerlerin maketini aksiyon durumunda yapan 72 yaşındaki Kıbrıs gazisi Selahattin Âlem, 8 sene iş harcadığı maketlerin gelirini bağışlıyor. 30’a mümasil eserinin olduğunu tabir eden Dünya, “Yaşanan depremden ekolojik ortam hepimiz üzgünüz. Haliyle depremzedelere yardım etmek için caba harcama ediyoruz. 8 yıldır yaptığım eserlerin gelirini depremzedelere bağışlamak istiyorum” dedi.

Eserlerinin satılması halinde mevrut geliri depremzedelere aktaracağını rapor eden Dünya, “Durumu ongun sıfır darülfünun öğrencilerine üstelik affeylemek istiyorum. 30’a yakın eserim var. Balaban özen ile yaptığım, haliyle memleketimizin tanıtımı hem üstelik ülkemizin tanıtımı için kâh eserleri gerçekleştirdim. 8 yıldır bu işle uğraşıyordum amma serbest kamu ilgisizliği dolayısıyla tezyit etmek zorunda kaldım. Bozuk mesleğim olan canlılık işine döndüm” ifadelerinde bulundu. – BATMAN

Share: