Kırıkkale Saylav Duygusal: MKE; tayyare, roket ve araba parçaları üretecek

DOĞRU Öğür Kırıkkale Milletvekili Ramazan Birey, Çelikhane Atölyesi’ni görüşme ederek, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu A.Ş.’ye (MKE) bakir yapılan hazır para çıpa çelik, haddane ve 7 bin tonluk yumruk makinesi yatırımlarıyla burada uçak, roket ve araba parçalarının da üretileceğini söyledi.

AK Öğür Kırıkkale Milletvekili Ramazan Duygusal, MKE A.Ş. Kırıkkale Çelik Fabrikası’nda 2018 yılında devreye alınan ve günce 540 ton istihsal kapasitesi kâin Çelikhane Atölyesi’ni görüşme ettikten sonradan basın mensuplarına açıklama yaptı. Mebus Duygusal, Türkiye’üstelik nakit çıpa çelik ve hassas demir polat üretimi olmadığını belirterek, “Dünyada hele defans alanında, polat alanında lobiler var. Tığ bu lobilere rağmen Çelik Fabrikası’nın içine hazır para demir çelik üretimiyle ilişkin tesisi güç uğraş sonucu kurdurduk. 79 milyon euroluk üniteyi İtalyanlar geldi ve buraya kurdular. Bu birim alıngan likit çipo polat üretiyor. Bütünleşmiş tesisi adına düşünüldüğünde ülkenin yüzdelik 35 ithalatını karşılayacak. Tabi bunun üçgen ayağının olması geçişsiz. İkinci göl ayağı ise haddaneler. Ayrımsız şekilde haddaneler üstelik hizmete alındı” dedi.

‘TÜRKİYE’DE BIRICIK, DÜNYADA İSE 10 TESİS VAR’

Üçlü ayağın yer önemlisinin ise serbest vurma baskı atölyesi olduğunu vurgulayan Can, “Erkin vurma pres atölyesi 7 bin tonluk. Alanında Türkiye’bile tek, dünyada ise hakeza tıpkısı bünye 10 tane var. 11’incisini Kırıkkale’de MKE’ye kazandırdık. Bu ünitelerle uçak parçaları, otomobilin şanlı parçaları ve roketlerin majör parçaları, hassas parçaları, Türkiye’üstelik üretilemeyen ürünler burada üretilecek. MKEK ile beraber Kırıkkale’miz savunmada dünyanın merkezlerinden biriyken, erkin çarpma polat alanında de Kırıkkale’miz ve MKE’miz değişik bir alana evrildi. Bu üniteyle beraber hurda mevrut alüminyum gereç burada alüminyum materyal haline ati ve farklı türevleri burada üretilecek” diye konuştu.

Share: