Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim’den başpehlivan Şimşek’e bindi Açıklaması

Kırkpınar Semirtilmiş Güreşleri Ağası Seyfettin Gerçek, başpehlivan Cengizhan Şimşek’e verilen cezayı kabullenemediğini belirtti.

Selim, sosyal iletişim araçları hesabından yaptığı açıklamada, 661. Tarihi Kırkpınar Besili Güreşleri öncesi Edirne Belediyesine Şimşek’in güreşemeyeceği yönünde bir uyarma gelmediğini anlatım etti.

Şimşek’in bihakkın başpehlivan olduğunu belirten Mevsuk, şunları kaydetti:

“Sunulan bu kararı Kırkpınar güreş ağası olarak kabullenemiyorum. Pehlivanımız leşker meydanına kullanılmış aslanlar kabil güreşmiş ve hakkıyla Kırkpınar başpehlivanı olmuştur. Kırkpınar güreşleri öncesinde hangi Edirne Belediyesine hangi bile Güreş Federasyonuna bu güreşçi güreşemez diyerek tıpkısı alfabe gelmemiştir.

Tahkim Yerleşmiş tarafından pehlivanımıza ceza verilmesi isteniyor. Güreş Federasyonumuz pehlivanımızın haklarını korumak üzere ‘neye bakarak ceza vereceğini’ soruyor, karşılık ise tüm 9 kamer sonradan geliyor.

Tahkim Oturmuş görevini akıllıca ve tamlık yaptı birlikte bir yazıya 9 ay sonradan mı karşılık verebildi? Pehlivanlarımızın emeklerini hiçe saymak bu büyüklüğünde süssüz değil, bire bir fenomen yarın apayrı tıpkısı pehlivanımızın başına de gelebilir onun amacıyla ben bu kararı akseptans etmiyorum. Güreş camiamızın aynı elan böyle tıpkı olay yaşamamasını diliyorum.”

Share: