KOSGEB’in genç istihdamına müteveccih desteği 125 bin liraya yükseltildi

Beribenzer ve Itidalli Ölçekli İşletmeleri Ihya ve Tutma İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), canlı istihdamını kolaylaştıran “Elverişsiz ve Adi İşletmelere Hızlı Destek Programı”nın dördüncü başvuru döneminde bindi tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı.

Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgınından etkilenen işletmelere müteveccih verilen destekte şartları haiz işletmeler, 10 Ekim’e büyüklüğünde devre içi başvurularını yapabilecek.

Başvurusu onaylanan işletmeler, koşullara makul personeli istihdam ettikten sonra 28 Kasım’a kadar KOSGEB’den ödeme talebinde bulunacak. Kesin destek onayı, bütçe kapsamında ödeme irade sırasına göre verilecek.

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve gerçekten işletmeler, programın dördüncü dönemine www.kosgeb.gov.tr adresindeki “e-Hizmetler” menüsünden başvuruda bulunabilecek. Mabeyin 2021 ile Mart 2022 arasında, yani üçüncü dönemde başvurusu onaylanan işletmeler, dördüncü ahit amacıyla referans yapamayacak. Antrparantez, üçüncü referans döneminde gelişigüzel işletmede destek kapsamında istihdam edilen personel da bu müracaat döneminde istihdam edilemeyecek.

Kadınlar için 135 bin teklik

Destek Programı ile akıbet 12 aydaki ortalama istihdamını esirgeyici işletmeler, 12 kamer boyunca çalıştırma taahhüdü verdiği beher personel için ferasetsiz ödemeli bu destekten yararlanacak. Güçlükle işletmeler 2, âdeta işletmeler birlikte 5 personele kadar bu desteği kullanabilecek. İşletme sahibinin veya işe alınan personelin kadın olması durumunda destek eğin limiti 135 bin liraya çıkacak.

Programın önceki iki müracaat döneminde 12 bin 289 işletmeye, istihdamlarını müstevli öncesindeki seviyede korumaları neredeyse 368 milyon liralık pres sermayesi desteği verildi.

Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank üstelik bugün İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın açılışında programdan yararlanan işletmeler ve tendürüst istihdamına katkılarına ilişik değerlendirmede bulunmuştu.

Share: