Kuşadası’nda Cumhuriyet Çocukları Spor Şenliği yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Altını Bayramı cümle yurtta olduğu üzere Kuşadası’nda da balaban benzeri coşku ve heyecanla kutlandı. Çocukların, söz coşkusunu eğlenerek ve spor yaparak yaşaması üzere Kuşadası Belediyesi aracılığıyla bu yıl ilk defa planlı ‘Cumhuriyet Altını Çocukları Spor Şenliği’ miniklere unutulmaz bir zaman yaşattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılında, Atatürk’ün, “Akva kafa akva vücutta bulunur” sözünden yola çıkan Kuşadası Belediyesi vasıtasıyla 6-14 gözyaşı arasındaki çocukların spor yaparak eğlenmesi ve öğrenmesi üzere düzenlenen organizasyona bağ balaban oldu. Mini alan topu, mini voleybol, basket, atletizm, okçuluk, masa tenisi, futbol ve mini golf gibi 10 ayrımlı spor istasyonunda kollar hem eğlendi hem de spor yaptı. Özellikle çocuklar üzere tasarlanan atletizm pisti ve ekipmanı büyük rabıt gördü.

Şenlik üzere hususi yerine hazırlanan Ada Kültür Merkezinde rastgele bölümde spor ika şansı bulan torunlar bugüne kadar bilmedikleri değişik spor dallarıyla tanışma ve deneyimleme şansı buldu. Spor istasyonlarının yanı sıra baziçe alanları ve Survivor parkurunda çevrim boyunca aralık geçiren minikler adlı sunucu Cem Arslan’ın sevinçli sunumu ve DJ müziğiyle de Cumhuriyet Altını Bayramı’nı iri benzeri coşkuyla kutladı. Enstrüman, dans ve sporun yeryüzü kullanılmamış tehi zumba başladığında ise çocukların coşkusu ve enerjisi doruk noktasına ulaştı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, alanda çocuklarla bu arada spor yaparak onların coşkusuna ve heyecanına ortak oldu. Başbuğ Ömer Günel voleybol, tenis ve mini golf parkurlarında minik sporcularla alay malay savaşım etti. Çocukların Cumhuriyet Altını Bayramı’nı kutlayan Başkan Ömer Günel “Cumhuriyetimizin kurucusu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti çocuklara emanet etti. Aslında Cumhuriyet çocuklarındır. Cumhuriyetin yaşaması, onun meram gösterdiği şekilde ilelebet yaşaması ve henüz ileriye gitmesi fakat çocukların Cumhuriyet’e erbap çıkmasıyla, kıymetini bilmesiyle ve hissetmeleriyle gibi tür. Bu nedenle istedik ki Cumhuriyet Çocukları adı altında aynı aktiflik düzenleyelim. Bunun yer fena hâlde yolunun birlikte spor olduğuna karar verdik. Çünkü spor, hem çocuklarımızın ruhuna, hem da Cumhuriyetimizin dinamizmine makul. Zaman burada önemli bire bir canlı var. Çocuklarımız birlikte velilerimiz bile haddinden fazla mutlu. Cumhuriyetin çocuklarla anılması çok sunturlu. Cumhuriyet Altını Çocukları Şenliği önümüzdeki yıllarda birlikte bitmeme edecek” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Çocukları Şenliğinde kapanışı Kuşadası Şehremaneti Orkestrası yaparken İzmir Marşını alandaki 7’den yetmişe herkes bilcümle aynı ağızdan söyledi. – AYDIN

Share: