Mardin’de otama gören depremzede öğrenciler sayrılarevi odasında dersbaşı yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan ve Mardin’e getirilen 6 öğrenciye tedavi gördükleri şifahane odasında yetişek veriliyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yetişek-öğretime sunulan aranın ardından Mardin’de 1188 okulda 246 bin 450 mektepli, 14 bin 300 öğretmenle dersbaşı yaptı.

Depremlerin etkilediği illerden aktarım işlemi tamamlanan 529 mektepli bile Mardin’deki okullarda eğitim bilimi öğretime başladı. Depremde yaralanan öğrencilerden 6’sı ise tedavilerinin sürdüğü Mardin’deki şifahane odalarında fahri öğretmenlerden ibret alıyor.

İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Amaç Çipo ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Bilimi Müdürü Mehmet Emin Duyan, okulları görüşme ederek, hareket dolayısıyla kente nakilleri yapılan öğrencilerle görüştü, onlara çanta ve kırtasiye malzemesi bağış etti.

Çipo, daha sonradan Adıyaman’de depremde yaralanan ve tedavisi Mardin Yetişek ve Araştırma Hastanesinde süren 1. sınıf öğrencisi Elif Kübra Toprak’ı ülfet etti.

Elif Kübra ile görüşen Çipo, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan yağmur, yaralılara evgin şifa diledi.

Mardin Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesinde biri esas, 3’ü itidalli tedris girmek üzere 4 öğrencinin, Kızıltepe ilçesinde de 2 öğrencinin otama gördüğünü anlatan Demir, öğretmenlerin şifahane odalarında bu çocuklara eğitim vermeye başladığını belirtti.

Çipo, “KYK yurtlarında, otellerde, öğretmenevlerinde birlikte benzeri şekilde çocuklarımızın kayıtlarını aldık. Meslek öncesi çocuklarımız için de sınıflarımızı açıyoruz. Bu konuda sayrılarevi yönetimine, İl Keyif Müdürümüze çokça teşekkürname ediyorum. Bize bu desteği, bu kolaylığı sağladılar. Çocuklarımızın eğitimini aksatmadan bitmeme ettireceğiz. Tıpkı nebze bile olsa yaralarını sarmaya çalışacağız.” dedi.

“Hem otama görüyor hem üstelik eğitimlerinden kavrayışsız kalmıyorlar”

Mardin Yetişek ve Araştırı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Bilisiz üstelik depremin evvel gününden itibaren hastanelerinde kestirmece 600 kişinin otama gördüğünü söyledi.

Bu yaralılardan 65’inin servislerde, 7’sinin ise yavaş bakımda otama gördüğünü rapor fail Vukufsuz, “Bunların bir kısmı birlikte yavru hastalarımızdı. Çocuklarımızın tedavilerinin uzaması cihetiyle Milli Yetişek Müdürlüğümüz ile şifahane odalarını sınıfa dönüştürdük. Çocuklarımız hem tedavi görüyor hem üstelik eğitimlerinden geri kalmıyorlar.” diye niteleyerek konuştu.

Share: