Minik depremzededen duygulandıran koşma

Kahramanmaraş merkezli iki depremin kat açtığı felaketin peşi sıra Elbistan ilçesinden ailesiyle birlikte Eskişehir’e gelen 8 yaşındaki Meryem Eslem Bahçe’ın yazdığı “Dünyam Karardı” ünlü koşuk, görenleri duygulandırdı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin peşi sıra 10 ilde arama istirdat çalışmaları sürüyor. Diğer yandan depremde evsiz şekil konaklama sorunu ruhlu vatandaşlar üzere çalışmalar bitmeme ediyor. Yurt genelinde yüzlerce otel kapılarını depremzedelere açarken, Eskişehir’deki tıpkısı otel de yer sarsıntısı bölgesinden gelen haddinden fazla sayıda aileye familya sahipliği yapıyor. Otelde nazil depremzede ailelerin minik üyeleri ise yaptıkları resimleri ve yazdıkları şiirleri otelin girişinde saha kayran ayrımsız panoya asarak, benzeri yandan duygularını rapor edip, bire bir yandan üstelik çalışmalarını misafirlere sergiliyorlar.

“Hayatım karardı”

İkinci depremde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki evleri yıkılan Bahçe ailesinin 8 yaşındaki kızları Meryem Eslem Bahçe, otelin girişindeki panoya astığı şiiriyle görenleri duygulandırıyor. Şiirini görünür olmasını istediği üzere otelin girişine astığını anlatım fail minik Meryem, “Otelde başka arkadaşlarımızla alay malay oyun oynuyoruz ve aşındırmak yiyoruz. Esasen tığ resimleri ve yazdığım şiiri buraya hazırlamamıştık. Burada tıpkı pano vardı, panoya gâh rüfeka gösterici asmıştı. Ego de yazdığım şiiri çekmek istedim. Şiirimi beğenenler oldu, ego birlikte buraya astım. Şiirimin görünmesini istedim” dedi.

Şiirini okuyan Meryem Eslem, duygularını şu satırlarla ifade etti:

“Dünyam karardı. Bir dönme tığ uyurken gece yer sarsıntısı oldu. Beni yataktan anında kaldırdılar. Bire Bir baktım kim zelzele oluyor. Anında bitti ve ego sakinleştim. Sonraları evimiz yıkıldı. Eskişehir’e geldik. Buradan bire bir ocak tuttuk. Burada tıpkı hayat sürmeye başladık. Hayatım karardı.”

“Burada arkadaşlarımızla oynuyoruz, mutluyum”

Çizdiği ikiye bölünmüş beniz resmiyle iyiliği ve kötülüğü betimleyici 9 yaşındaki Mislina Güney ise, kaldığı otelde arkadaşlarıyla birlikte bahtiyar olduğunu dile getirdi. Panoyu arkadaşlarıyla alay malay hazırladıklarını aktaran Mislina, “Çizdiğim resmimde yüzsüzlük var ama tıpkısı yandan insanların öyle olmadıklarını, ferişte olduklarını anlatmaya çalıştım. Burada arkadaşlarımızla oynuyoruz, mutluyum. bu arada çok ongun tıpkı otel, tavsiye mektubu ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Duygularını bu şekilde ifade ettiler”

Çocuklara eğlenip sunturlu aralık geçirebilmeleri amacıyla kağıt-tür verdiklerini ve sonucunda ortaya adamakıllı, aşağı aynı sergi çıktığını tamlayan otel yöneticisi Berat Kahraman, “Onlara kağıt-tür verdik eğlenebilmeleri amacıyla. Duygularını bu şekilde tabir ettiler. Koşuk yazdılar, fotoğraf yazdılar, bizlere olan sevgilerinden bahsettiler. Otelimizde iyice tıpkısı nahiye oluşmuş oldu. Ağırlamayla ilişik mutlular amma umumi yerine üzgünler, zira evleri yıkıldı. Eskişehir otelleri namına gerekli desteği sağlamaya seçkin zaman hazırız” diye niteleyerek konuştu. – ESKİŞEHİR

Share: