MUŞ’UN EFDAL KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

MUŞ’ta, geceden etkisini gösteren kar yağışı dolayısıyla 10 köy ve 21 mezra yolu ulaşıma kapandı. Karaca önünde odluşan buzlanma kazaya bozukluk oldu.

Muş’un yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde enerjik olan kar yağışı zımnında 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler Ekip Karye Yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı erdemli kesimlerde 20 santimetreyi bulurken, İl Özel İdaresi kar kaplanları karye ve ekenek yollarını ulaşıma açabilmek için düzentileme başlattı. Sis zımnında düşünce mesafesinin kısaldığı noktalarda zorlukla ilerleyici ekipler, 10 karye ve 21 ekenek yolunu baştan ulaşıma açtı. İl Hususi İdaresi Ekip Şefi Intikal Karakaya, ‘Gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı dolayısıyla 10 karye ve 21 ekenek yolu ulaşıma kapandı. Şuan itibariyle ilişkin karye ve mezra yollarımızı baştan ulaşıma açtık. Vatandaşlarımızın mağdurluk yaşamaması amacıyla 7/24 esasına göre mesai yürütüyoruz” diye niteleyerek konuştu.

KARAYOLUNDAKİ BUZLANMA KAZAYA NEDEN OLDU

Kar yağışı nedeniyle Muş-Kulp- Diyarbakır karayolunun değişik noktalarında oluşan buzlanmalar ve düşünce mesafesini düşüren sis ise, kazaya illet oldu. Sürücüsünün buzlanan yolda direksiyon hakimiyetini kaybettiği 49 DD 849 plakalı vesile, şarampole düştü. Kazada temas hangi ayrımsız duygusal kaybı yaşanmazken, araçta maddi hasar meydana geldi. Şarampole düşen çevirgeç, cingöz ekiplerinin bile desteğiyle aynı 2 saatlik mücahede sonucunda çekiciye yüklenerek, götürüldü.

Share: