Niğde’de yapılan aort kapak darlığı ameliyatı ile toprak dışına irsal yapılmayacak

Niğde’üstelik yapılan aort kap darlığı ameliyatı ile devlet dışına gönderme yapılmayacak

NİĞDE – Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesi’ne başvuran 73 yaşındaki Meryem Etkar, Niğde’üstelik elan ilk ustalık imkanların yetersizliği zımnında yapılmadığı muvaffakiyetli aynı operasyonla sağlığına kavuştu.

Maharet olarak pres ve riskli belirgin ruh ameliyatlarının yapıldığı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yetişek ve Araştırma Hastanesinde artık ihtisas kap ameliyatları birlikte yapılabilecek. Aort kap darlığı rahatsızlığı olan sayrı, Ihtisas Soy Cerrahı Dr. Öğr. Üyesi Faruk Serhatlıoğlu, Uzm. Dr. Muhammet Sefa Kuvvetli ve Uzm. Dr. Hamdi Mehmet Özbek yoluyla operasyon edildi. “Nazik şehirlere sevk edilen hastalara bundan sonra öz memleketlerinde, yaşadıkları şehirde bu hizmeti verebilmenin gururunu yaşıyoruz” diyen Başdoktor Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya emeği sabık herkese teşekkür etti. Çetinkaya; “Henüz ilk Niğde Eğitim Bilimi ve Araştırma Hastanesi’nde yapılmayan tıpkısı ameliyatı yapamama sebebimiz esasta takım yerine tecrübesizliğimizden değil imkanlardı. Tığ şimdiye büyüklüğünde bu ameliyatı yapamıyorduk, ustalık altyapımız müsait ağıl geldikten sonradan bizim cerrahlarımızın özgüveniyle burada ilk kez aort kapağını, mekanik kapaklı, maden kapakla değiştirerek kalburüstü benzeri ameliyat gerçekleştirdik. Hastamız aynı zaman yoğun bakımda kaldıktan sonradan servise çıkartıldı. Hastamız gayet sağlıklı ve bu ömürlük, ülkemizde bile rutin adına yapılan bire bir cerrahi müdahale. Bundan sonraki süreçte üstelik operatör arkadaşlarımızın, hocalarımızın desteğiyle bu tuhaf hastalara ameliyatsız bile muamele yapabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Sizlerin önünde de meze veriyoruz kim tığ Niğdemizde gerçekleştirilemeyen ameliyatları yapmaya bitmeme edeceğiz” dedi. Operasyonu eden Ruh Damar Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Faruk Serhatlıoğlu ise şunları söyledi;

“‘Hastamız, Kardiyoloji Polikliniğine başvuran, ayrımlı şehirlerde da ayrı ayrı poliklinikler aracılığıyla taharri edilen anjiyosu yapılan, ekosu yapılan ve faaliyetler kararı sunulan tıpkı hastaydı. Biz hastamızı sabık hafta servisimize kabul ettik ve muvaffakiyetli bir faaliyetler geçirdi hastamız. çıktı ömürlük bir faaliyetler olduğuna inanıyoruz. Bu işler amacıyla zaruri olan faziletkâr teknolojiyi bize sağladığı üzere katkılarda kâin başhekimimiz başta gelmek üzere hastane yönetimine kıytırık teşekkür ediyoruz. Bu nev hastalar elan önce atıf ediliyordu. Daha Çok Niğde’birlikte böyle işlemler yapılabiliyor. Hastalarımız henüz konforlu ve elan bayındır öz memleketlerinde cerrahi müdahale olma konforunu yaşayacaklar” diyerek konuştu.

Share: