Ömer Fethi Gürer: “Insanoğlu ve Yaralamalı Kazaya Karışmamış Sürücülere Ehliyet Affı Çıkarılmalı”

CHP Niğde Saylav Ömer Fethi Gürer, yeterlilik affı isteyen vatandaşlarla gelişigüzel TBMM’birlikte basın açıklaması yaptı. Gürer, kişi ya dahi yaralamalı gidiş geliş kazalarına karışmamış olan sürücülere yönelik tıpkısı defaya belli uzluk affı çıkarılması için verdiği kanun teklifinin Meclis gündemine alınmasını istedi.

Karayolları Gidiş Geliş Kanunu’na göre cürüm aziz tıpkı fiilden hava haklarında ukubet uygulanan sürücülerin ehliyetine arızi müddet ahali konanların durumunun üstelik kebir sorunlardan biri olduğuna meni eden Gürer, şunları söyledi:

“Yaptıkları duraç ihlalleri zımnında 6 ay, 2 yıl, 5 yıl, 10 sene üzere süreler ile çoban belgeleri hoşgörüsüz alınıp cezalar uygulananların Karayolları Trafik Kanunu’na bakarak sürücü belgesine ahali konulmaktadır. Sürücü Belgesi affının tartışılmaya başladığından bu yana haksız biçimde yeterlilik affı talebinde bulunanlar; katiller, potansiyel suçlular kabil on paralık da doğruluk etmedikleri biçimde topluluk nezdinin bazı kesimlerinde değerlendiriliyor. Belkili kast veya bilinçli taksir ile insan evet de yaralamalı kazaya sebebiyet vermeyenlerin ve devamlılık yer fail konu bağımlılığı olanlar hariç ustalık affı ihtiyaç durumundadır.

Sürücü belgesi eğreti yerine elinden alınanlar sosyal iktisadi ailevi sebepler yaşamakta bu nedenle 1 milyon insan ülkemizde mağdurluk çekmektedir. Hatasından pişman olmuş arkadaşlarımızın soylu erki krizin da yansımasıyla özellikle de güdücü olanların bu işi yapamaması mağduriyet yaratmaktadır.”

Share: