Özalp’ta Daima Eğitim Bilimi Merkezi 30 öğrenciyi hayallerine kavuşturdu

Van’ın Özalp belediyesi yoluyla, İlçe Milli Eğitim Bilimi ve Ahali Terbiye müdürlüklerinin desteğiyle açılan Sürekli Terbiye Merkezi’nde sınava hazırlanan 30 öğrenci, darülfünun hayalini gerçekleştirdi.

Şehremaneti bünyesinde hizmet veren eşkal, kırsal mahallelerde kurslara gitme imkanı bulamayan öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmasına imkan sundu.

Ücretsiz ulaşım imkanının yanı sıra öğrencileri içtimai ve kültürel etkinliklerle üstelik buluşturan merkezde, sınava hazırlanan öğrencilerden 30’u üniversiteye yerleşti.

Özalp Ahali Eğitimi Merkezi Müdürü Sami Yıldırımçakar, merkezin önceki yılında evire çevire bire bir muvaffakiyet elde ettiklerini belirterek emeği güzeşte öğretmenlere teşekkür etti.

Gelecek yıl imdi öğrenciyi üniversiteli yapmayı hedeflediklerini belirten Yıldırımçakar, şunları kaydetti:

“Buraya mevrut öğrencilerimiz kaymakamlığımız ve belediyemizce tahsis edilen kül imkanlardan ücretsiz olarak faydalanıyor. Dersane hizmeti, taharri, istifham çözümü, hakikat temini ve deneyim sınavları hizmetleri veriliyor. Uygun soru çözümleri yapılıyor. Ahali Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ve belediyemizce organize edilen içtimai ve kültürel faaliyetlere katılan öğrenciler, yoğun öğüt temposunun beraberinde sosyalleşerek sevinçli ve emniyetli bire bir ortamda devir geçiriyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hususi Eğitim Bilimi Öğretmenliği bölümünü kazanan Büşra Toker üstelik merkezin haddinden fazla yararlı olduğunu dile getirerek, “Evde ders gitmek sıkıntılı kalıyordu. Hususi dersaneler fiyatlı olduğu için gidemedim. Burada hususi tıpkısı dershaneyi aratmayan ortamda sınava hazırlandık. Burası sayesinde amacıma ulaştım. Bize bu imkanları sağlayan Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Mimarlık bölümünü kazanan Mualla Ceylancı ise “Dersaneye gitmeye imkanımız yoktu. Uray bünyesinde sonsuz terbiye merkezi açıldığını öğrendim. Gelip araç yaptım. Burada gelişigüzel madde ücretsiz. Üniversiteyi kazanmamda haddinden fazla nazik faydası oldu.” diyerek konuştu.



Share: