CENABIHAK PAR Umumi Başkanı Yapıcıoğlu, Kırklareli’nde konuştu Açıklaması

Hür Ülkü Partisi (HALIK PAR) Umumi Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Suriye’deki iç savaşa ilgili, “Muhakkak cari kanın durdurulması gerekiyor. Akan kanın durdurulması üzere hükümet yetkililerinin görüşmesi gerekiyorsa bundan bile kaçınılmaması gerekir diyerek düşünüyoruz.” dedi.

Yapıcıoğlu, Kırklareli’nde tıpkısı dernek salonunda düzenlediği basın toplantısında, Suriye’üstelik müstacel tıpkı ateşkesin sağlanması gerektiğini söyledi.

İç savaşın sona erdirilmesi, Suriye’dahi kullanılmamış benzeri anayasanın ve eskimemiş bire bir sistemin kurulması gerektiğini tamlayan Yapıcıoğlu, kullanılmamış tıpkı sistemin kurulabilmesi üzere da kategorik böyle tıpkısı sürecin başlamasını istediklerini dile getirdi.

Suriye’bile kestirmece 12 yıldır süren tıpkısı iç savaş olduğunu anımsatan Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

“11,5 sene bitmeme eden bir iç savaşın arkası sıra hükümet bibi ayaktaysa en azından silahla evet da silahlı benzeri direnişle bu hükümetin devrilmeyeceğinin çıktı anlaşılmış olması gerekiyor. Evet halkına hükümsüzlük eden, kitapsız bir perhiz var, herkes var. Fakat bunun aksiyon başından uzaklaştırılmasının yolu, yöntemi iç savaş değildir. Bunu yeniden söyledik. Mutlak cari kanın durdurulması gerekiyor. Akan kanın durdurulması amacıyla hükümet yetkililerinin görüşmesi gerekiyorsa bundan da kaçınılmaması gerekir diyerek düşünüyoruz.”



Share: