Reisicumhur Erdoğan, DÜRÜST Parti 21. Bünye Sene Dönümü Programı’nda konuştu: (2)

Cumhur Reisi ve DOĞRU Tümen Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, DÜRÜST Öğür’nin mefret milletin sinesinden doğmuş, onun gösterdiği yön dışında hiçbir yola bidayet etmemiş, kaderini onunla bütünleştirmiş benzeri akıntı olduğunu bildirdi.

Erdoğan, ATO Congresium’da planlı “YANLIŞSIZ Parti 21. Bünye Sene Dönümü Programı”nda yaptığı konuşmada, seçime mütezayit 10 ayda, ana kademeyle, karı kollarıyla, deneyimsizlik kollarıyla bu arada balaban tıpkı gayretle koşacaklarını söyledi.

DOĞRU Öğür’nin genel başkanından teşkilatına, sandıkta fikir veren seçmenine büyüklüğünde tamam mensuplarının bu nazik sorumluluğun vebalini üstlendiğini belirten Erdoğan, “Genel merkezimiz yekpare organlarıyla davamızın karargahıdır. İl başkanlarımız, davamızın illerdeki alem beyleridir, mülk yönetimlerimiz partimizin sahadaki Alperenleridir, uray başkanlarımız şehirlerimizin bakım erleridir. DOĞRU Fırka’da görev düz, üye olan beher kardeşim hümayun mücadelemizin kendi mahallindeki temsilcileridir. Bu tatlılıkla birlik kez arkadaşlarımdan ‘İbrahim’in ateşine su haiz karınca’ misali, ‘Benim olmadığım yerde kimse yoktur’ şuuruyla, var kuvvetiyle çalışmasını, çabalamasını bekliyorum.” diye niteleyerek konuştu.

Reisicumhur Erdoğan, programın katılımcılarına müteveccih sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençler, unutmayın omuzlarınızda ağır sıklet benzeri yük taşıyorsunuz. Yalnız 85 milyonun değil, iştiyak coğrafyamızdaki 100 milyonlarca kardeşimizin da umudunu taşıyorsunuz. Helal besin peşinde koşan emekçilerimizin, ülkeye yavuz evlatlar yetiştiren anaların, hayatının baharındaki gençlerimizin, güneşin altında arak döken çiftçilerimizin, devlete bakım fail kamu görevlilerimizin, eli tetikte gözü ufukta öğün muntazır askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, asayiş korucularımızın, şike bayrağımızı dünyanın dört bir ucunda gururla dalgalandıran resmi ve hususi birlik temsilcilerimizin, ülkenin geleceğine envestisman işleyen girişimcilerimizin, ciğerparelerine ittihat etmek için 1080 gündür genç erkek nöbeti markajcı Diyarbakır annelerinin, 15 Orak Ayı gecesi sarih elleriyle tankları durduran kahraman milletin, hasılıkelam 85 milyonla alay malay yüzlerce milyon dostumuzun dahi mesuliyetini taşıyorsunuz.”

“Bizim bu ülkeye daha yapacak çokça işimiz, haddinden fazla hizmetimiz var”

Reisicumhur Erdoğan, herhangi bir adımda, temas faaliyette bu şuurla akım edildiğine ilgiyle inandığını belirterek, “Bizim bu ülkeye elan yapacak haddinden fazla işimiz var, bizim bu millete getirecek çıktı hizmetimiz var, bizim evlatlarımızın geleceğinin inşasında atacak imdi adımımız var. Bizim Mutedil Asya’dan Balkanlar’a, Afrika’dan dünyanın dört bir yanına büyüklüğünde gözünü ve kalbini Türkiye’ye yöneltmiş 100 milyonlara verecek daha çok umudumuz var. Bizim maziden atiye kurduğumuz köprümüzü uzatacak çıktı yerimiz var.” dedi.

Cumartesi günü Çorum ve arkası sıra Nevşehir’birlikte Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 751. Yıl Dönümü Yâd Programı’na katıldığını hatırlatan Erdoğan, “Tıpkı olduk, kurnaz olduk, dinç olduk, ahi olduk, hep birlikte Türkiye olduk.” ifadelerini kullandı ve elan yapacak çok işlerinin olduğunun altını çizdi.

Reisicumhur Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sarıldığımız müddetçe Allah’ın izniyle bunların hepsini bile hayata geçireceğiz. AK Parti’nin bundan sonraki yıl dönümlerini aha bu adımların eşliğinde daha nazik tıpkısı gururla, sevinçle, haddinden fazla elan büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Çünkü biz bu koskocaman milletin sinesinden doğma, onun gösterdiği yön dışında tek yola start etmemiş, kaderini onunla bütünleştirmiş bire bir hareketiz.

Herkes kabil biz birlikte bir dönüş bu fani alemden göçüp gideceğiz. 2 metreküplük ayrımsız mezar bekliyor bizi ve geride aynı bugün bizim ecdada yaptığımız kadar nesiller boyunca bilcümle hayırla ecnebi edilmemizi sağlayacak eserler, hizmetler, başarılar, fetihler bırakmış olmayı beklenti ediyoruz.”

“2023 gençliğimizin patlama yılı olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki gençlerin tezahüratları üstüne, “İşte bilgisizlik burada, ben de bu gençliğimizle övünme ediyorum. Haddinden Fazla gayret edeceğiz, çok çalışacağız, 2023 gençliğimizin patlama yılı olacak. Sizlerin herhangi bir birinizin birlikte tıpkısı hissiyatı taşıdığından çıngı kadar şüphem bulunmayan.” değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Share: