Ressam Dilşad Atasoy’dan ‘Düşümce’ Foto Sergisi Ayvalık’ta

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Danışma Galerisi, ressam Dilşad Atasoy’un ‘Düşümce’ ünlü fotoğraf sergisine eş sahipliği yapıyor. Işporta, 11 Eylül akşamına kadar gezilebilecek.

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi, ressam Dilşad Atasoy’un gösterici sergisine sülale sahipliği yapıyor. 11 Eylül akşamına büyüklüğünde gezilebilecek olan serginin açılışı Ayvalık Belediye Reisi Ongun Olmuş aracılığıyla yapıldı. Turizmin beraberinde ekin ve müzakere kenti unvanını bile hak eden Ayvalık’ta birbirinden değerli sanatçıları misafir etmekten bahtiyarlık duyduğunu dile getiren Komutan Olmuş, sanatçının pandemi günlerinde tuvale yansıttığı eserlerin eşsiz olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin yanı sıra fotoğraf çalışmalarını bile sürdüren, 2015 yılında İtalya’üstelik düzenlenen Fabriano Suluboya Festivali’nde Türkiye’yi temaşa eden sanatçılar ortada vadi alan Dilşad Atasoy’un eserleri Fabriano Uluslararası Kataloğu’nda yayınlandı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Almaşık Müzakere Tarihi programını tümler, 2012 yılında İstanbul Suluboya Topluluğu Derneği’nin kurucuları arasında düzlük aldığını hatırlatan ressam Dilşad Atasoy, bugüne kadar 11’i kişisel doğmak üzere, millî ve arsıulusal bir nice katışık sergiye katıldığını belirtti.

“RENKLİ VE HAYALİ BİR DÜNYA YARATTIM O KARANLIĞIN İÇİNDE”

Pandemi döneminde atölyesinde çok sayıda yayın ürettiğini tamlayan Atasoy, “Doğadan, yaşamdan, birbirimizden koptuk; önceki evlere, sonradan içimize kapandığımız bu dönme, ben karışma birçoğumuz için bire bir cins temizlenme, üste hesaplaşma sürecine dönüştü. Yaşamı bütün koşuşturma ve yarışma şeklinde yaşıyorken; durduk, sakinleşmeye çalıştık. Doğanın güzelliklerini, onun parçası olduğumuzu hatırladık. Eksiksiz bunların, köle hayal kurma isteğini dahi derinleştirdiğini hissettim hep. O ibret, meyus günlerde iyiye, güzele olan özlemim; doğayı hatır, hissetme ve ona katılma ihtiyacım arttı. İşte ‘Düşümce’ sergisi böyle çıktı ortaya. Bu sergideki elvan, formlar, lekeler bütün âdem; tabiat ve hayat üzerine düşümce aktarımlardır. Mülevven ve hayali bir acun yarattım o karanlığın içinde. Bana ferah geldi, sizin bile gönlünüzdeki bahçeleri yeşertmesi dileğiyle” dedi.

Share: