Sahte servet operasyonunda 1 can tutuklandı

Erzincan İl Güven Müdürlüğü Kaçakçılık ve Kombinasyon Suçlarla Uğraş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan cali para operasyonunda 1 yaşama tutuklandı.

İl Güven Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Savaşım Idarehane Müdürlüğü ekipleri marifetiyle, “Salı Pazarı” olarak bilinen yan pazarında ve çevresinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen Ş.A.’nın (33) üzerinden 38 adet sahte 100 TL’lik kâğıt para, 12 skor yeşil reçeteye bağımlı merhem ile 1,7 gram esrar ele geçirildi. Ş.A ile yapılan mülakatta cali paraları M.K.’dan (41) aldığını bildirmesi konusunda M.K. birlikte polis güçleri ekiplerince yakalandı.

Konu ile angajmanlı olduğu değerlendirilen ve meydana gelen parada sahtekârlık olayı ile ilgili görüntüler incelendiğinde, görüntülerde ki şahsın M.K’nın oğlu suça sürüklenen bala Ö.K. (17) olduğu, seçkin iki olayda dahi paraların ayrımsız kol numaralı olduğu anlaşılarak 3 çirkin ile ilgilendiren anket başlatıldı.

İşlemler tamamlandıktan bilahare M.K. ve Ö.K. başıboş bırakılırken, Ş.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. – ERZİNCAN

Share: