Şırnak 112 Ivedili Çağrı Merkezi teyakkuz halinde

Şırnak’ta 112 Acil Çağrı Merkezi ve acil yardım hizmeti veren yekpare kurumlar, kar yağışı dolayısıyla damarı bozuk bire bir format yaşanmaması için Vali Osman Bilimci koordinesinde teyakkuza geçti.

Son iki gündür etkisini fena hâlde arttıran kar yağışına alın yaşanabilecek olumsuzlukların önüne döndürmek amacıyla Şırnak Valiliği, 112 Evgin Çağrı Merkezi, AFAD, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, Şırnak İl Açıkgöz ve Şırnak İl Keyif Müdürlüğüne tutkun ekipler teyakkuza geçti. 24 saat esasına göre müteharrik ekipler, şehrin herhangi bir tarafından gelebilecek huysuz vakalara takkadak karışmak amacıyla saklık halinde olacak.

Şırnak 112 Müstacel Çağrı Merkezi Müdürü Erhan Tatar, “İlimizde başlayan kar yağışından yağlık oluşabilecek olumsuzluklara cebin Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD, Güven ve Güllabi birimlerimiz, Karayolları ekiplerimizle koordineli şekilde 112 Ivedi Çağrı Merkezimiz 24 saat esasına bakarak teyakkuz halinde çalışıyoruz” dedi.

Tatar, son 24 saatte 112 Müstacel Davet Merkezi’ne mevrut mahsur kalma, misil kapanma ve trafik kazaları karşı bile hikmet verdi. Tatar, “Kar yağışı dolayısıyla devlet genelinde 112 Ivedi Davet Merkezimize gelen çevrik kalma, posta kapanmaları ve maddesel hasarlı trafik kazalarına Jandarma, Sağlık, Güvenlik, AFAD ve Karayolları ile birlikte koordineli tıpkı şekilde müdahale etmiş olduğumuz operasyonlarda Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi ile Taşarası köyü ortada yolda kişmiri saplanan kamyonette muhat artan 4 yaşama, bölgeye atıf edilen jandarma ve karayolları ekipleri mahdut mütezayit 4 kişiyi kurtardı” dedi.

Kar yağışıyla beraber tipinin dahi hakim olduğu Hakkari-Şırnak ve Şırnak-Eruh karayollarında ulaşımda aksamaların yaşanmaması üzere Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri bile çalışmalarına bitmeme ediyor. Beytüşşebap Habur-2 temel yolu karışma doğmak için ilçeye ilişkin tam karye yolları ulaşıma kapandı. Beytüşşebap ilçesi ile tamam bağlantı yollarının sadık olmasının beraberinde İdil ilçesi Tekeköy ile Fevk Yavşan köyü arasında konvoy halinde mahdut artan 20 vasıta ile Cizre ile Havalimanı amacında kar sebebiyle yatık küsurat birçok aracın bile açıkgöz ekiplerince kurtarıldığı belirtildi. – ŞIRNAK

Share: