“Sülale Diş Hekimliği” uygulaması uçman illerden Karabük’te başladı

Sağlık Bakanlığınca, kollar üzere yardımcı munsap ve diş sağlığı hizmetlerinin güçlendirilmesi üzere uçucu illerden Karabük’te “Aile Dişçilik” uygulaması başlatıldı.

İl Esenlik Müdürlüğünden yapılan mukayyet açıklamada, Bakanlığın 2023’te talih genelinde hayata geçirmeyi planladığı uygulamanın, uçucu ülke seçilen Eskişehir ve Kırşehir ile Karabük’te başladığı bildirildi.

Aplikasyon hakkında hikmet sunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Uygulama ilimizde kısaca 28 bin çocuğumuzu kapsayacak şekilde planlandı. İlk etapta ülke genelinde 9 diş hekimimiz ev dişçi adına fariza yapacaklar. Aplikasyon kapsamında ilimizdeki 2-12 yaş aralığındaki herhangi bir çocuğa aynı ocak diş hekimi tanımlandı. Vatandaşlarımız çocuklarının aile diş hekimlerini e-Nabız ve MHRS profilleri üzerinden öğrenebilirler. Önümüzdeki günlerde MHRS üzerinden randevu oluşturarak eş diş hekimini mülakat edebilir; bu konuşma sonrası çocuklarının e-Bilek Damarı profili üzerinden çürük risk analizi sonucu, izleme periyodu ve yapılan yardımcı gaga ve diş sağlığı uygulamaları ile ilgilendiren bilgilere ulaşabilirler.”

Açıklamada, bireye saf yardımcı uygulamaların temel olacağı eş diş hekimliği sisteminde, çocuklara ağız ve diş bakımı eğitimi vermeyi, beslenme alışkanlıklarını tespit ederek önerilerde bulunmayı, florürlü diş macunu ile dişlerini düzenli olarak fırçalamalarını sağlamayı ve mevkut yerine yardımcı ve engelleyici tedavilerin uygulanmasının amaçlandığı tabir edildi.

Share: