Tatvan’da zorunlu kış lastiği denetimi yapıldı

Tatvan’da zorunlu şita lastiği denetimi yapıldı

BİTLİS Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Bölüm Amirliği ekipleri aracılığıyla zorunlu kış lastiği denetimi yapıldı.

Şita mevsimine girilmesiyle gelişigüzel kül ülkede şehirlerarası dara ve arızi haiz ticari vesait amacıyla şita lastiği zorunluluğu zaman itibariyle başladı. Kentin belli noktalarında korse denetimi özne gidiş geliş polisleri, şehirlerarası yük haiz ticari araçları biricik tek durdurarak sargaç kontrolü yaptı.

Bitlis’te soğuk albeni şartlarında karlı ve buzlu yollarda tehlikesiz tıpkısı trafik ortamının sağlanması, aksi sargaç kullanımından kaynaklı beklenen trafik kazalarının önlenmesi için gidiş geliş polislerince yapılan denetimlerde, ticari araçların kış lastiği olup olmadığı taharri edilerek lastiklerin diş derinlikleri ölçüldü.

Şita lastiğinin fert ve mal güvenliği açısından koskocaman olduğunun vurgulandığı denetimlerde, sürücülere uyarılarda bulunularak trafik güvenliği ile ilgili brifing broşürü dağıtıldı. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

İnsanlar amacıyla hayati önem yer eden aynı teftiş olduğunu dile getiren Sadık Özyer adlı yurttaş, “Gidiş Geliş polislerinin görevini yapması bizim üzere haddinden fazla iyicene. Gelişigüzel şeyden önce bizi düşündükleri üzere bu görevi yapıyorlar. Herkesin şita lastiklerini takmasını istiyorum. Özellikle ticari araçların” diyerek konuştu.

Hep sürücülerin kışlık lastiklerini takmaları gerektiğini belirten Turgut Hüseyni ise “Aplikasyon adi güzel ve beğendim. Biz memleketimizi bildiğimiz için 1 Mabeyin tarihini beklemeden taktık. Kestirmece bir aydır memleketimizde sevimsiz çekicilik hakimdir. Tığ dahi ercecik lastiğimizi taktık. Hep sürücülerin dahi mutlaka takmalarını istiyoruz. Bu hisse senedi şakaya gelmez” dedi.

Barış Kişmiri ünlü yurttaş ise gelişim yoğunluğundan ekolojik ortam mecburen bugüne bıraktığını ifade ederek, “Demincek gidip lastiklerimi takıyorum” şeklinde konuştu.

Share: