TDP Genel Başkanı Sarıgül, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyetinde konuştu Açıklaması

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Seçimlerde hisse senedi ve kilolu birliği yapılmalıdır, sistem bunu gerektiriyor ama elan erkendir. Erken kurulan masalar, erken dağılır. İlkeleri ve prensipleri sıfır masalarda herhangi bir devir amacıyla teessürat peki.” dedi.

Sarıgül, Kars ve Ardahan’da değişik temaslarda gezmek için geldiği Harakani Havalimanı’nda partililerce karşılandı.

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyetini müzakere fail Sarıgül, Komutan Yargıç Harmankaya ile gazetecilerin sav ve taleplerini dinledi.

Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, yerli iletişim araçları mensuplarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep ve Mardin’birlikte meydana gelen trafik kazalarında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Sarıgül, “İçişleri Bakanlığına çağrıda olmak istiyorum. Yollar teferruatlı, taşıtçı arkadaşlarımız saatlerce yönelteç başında kalıyorlar, denetimlerin gür bir şekilde yapılması geçişsiz. Mufassal yollarda şoförlerin bu yunak aylarda 8 saat değil, 4 saatte tıpkı değişmesi lazım. Bu kazalar yorgunluktan, stresten kaynaklanan kazalardır.” dedi.

Sarıgül, Türkiye’nin genişlik koskocaman konularından birisinin üstelik mülteciler olduğunu rapor ederek, şunları kaydetti:

“Türkiye’mizdeki 6,5 milyon mültecinin katiyetle Avrupa Birliği ülkeleriyle görüşülüp oraya kıymet oranda dağıtılması lazım. Ukrayna’dan kaçan 10,5 milyon mülteciyi şüphesiz Avrupa ülkeleri denk oranda aldılarsa, Türkiye’deki mültecileri birlikte almalılar. Avrupa Birliği 6,5 milyon mülteciyi Türkiye topraklarında bırakarak bayındır edemez. Erte 6,5 milyon gelirse ne yapacağız. Tüm siyasal partiler bu konuda güç birliği yapmalılar, bu ülkenin millî ayrımsız konusudur. Bu konuda hükümete parçalanmamış bitirme vermeye nida ediyorum.” diyerek konuştu.

Bir gazetecinin “Altılı Ganyan masayı lacerem değerlendiriyorsunuz” sorusu üstüne Sarıgül, “Seçimlerde gelişim ve pahal birliği yapılmalıdır, hep bunu gerektiriyor amma daha erkendir. Erken kurulan masalar, er dağılır. İlkeleri ve prensipleri olmayan masalarda her antlaşma için teessürat peki.” yanıtını verdi.

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hâkim Harmankaya dahi ziyaretlerinden ortalık Sarıgül ve ekibine teşekkür etti.



Share: