Bodrum Belediyesi ile Başşehir Üniversitesi, “Gastronomi Akademisi” amacıyla protokol imzaladı

Payitaht Üniversitesi ile Bodrum Belediyesi ortada, “Bodrum Gastronomi akademisi” kurulması için işbirliği protokolü imzalandı. Payitaht Üniversitesi bu tören düzeni ile mutfaktaki ilmî çalışmalarını, Bodrum’a taşıyacak.

Protokol imza töreni üzere Prof. Dr. Mehmet Haberal, Bodrum Şehremini Ahmet Aras ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu aynı araya geldi. Prof. Dr. Haberal, Payitaht Üniversitesi ile Bodrum Belediyesi arasındaki işbirliğinin gerekliliğini vurguladı. Tıpkı noktanın altını özellikle çizen Haberal, “Ne bahtiyar kim ülkemiz var. Hepimizin birinci görevi bu ülkeye erbap çıkmak, yüceltip, yükselmesini sağlamaktır” dedi.

MINNET KÜTÜKÇÜ’YE HUSUSI TEŞEKKÜR

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bile konuşmasında, Başşehir Üniversitesi’nin öncü rolüne belen etti, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Bizleri buluşturan aynı araya getiren CHP Genel Başkanı Özel Tür Müdürü Minnet Kütükçü’ye da haddinden fazla özel teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İMZALAR ATILDI

Törende rektör yardımcıları ile Ardahan Şehremini Faruk Demir da yer aldı. Konuşmaların peşi sıra imza törenine geçildi. Protokol imza töreninin ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal, Hükûmet Merkezi Üniversitesi Seramik Sanat ve Aplikasyon Merkezi’nde yapılan hususi bire bir çalışmayı, konuğu Belediye Reisi Aras’a sundu. Prof. Dr. Haberal, Başşehir Üniversitesi’nin ürünlerden oluşan aynı sepet ve yapı ürününü birlikte konuğuna dürü etti. Bodrum Belediye Reisi Aras de, Prof. Dr. Mehmet Haberal’a, Bodrum’u anlatan tıpkı kitap ile Halikarnas Balıkçısı’nın hayatına ilişkin tıpkı kitabı sunma etti.

Share: