Türkiye’yi yasa boğan kazada ölen 20 emanet toprağa verildi

Türkiye’yi kanun boğan kazada ölen 20 sevimli toprağa verildi

MARDİN – Gaziantep ve Mardin’da yaşanan iki gidiş geliş kazası Türkiye’yi yasa boğdu. Türkiye, Gaziantep’teki 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın şokundayken tıpkısı katliam kabil ilçe üstelik Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Derik’teki kazada ölen 20 kişinin cenazesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle defnedildi.

Türkiye, evvel yaşanan gidiş geliş kazalarıyla kanun boğuldu. Gaziantep’teki kazanın ayrımsız tıpkı saatler sonradan Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Saat 17.00 sıralarında freni boşalan basma iki canlı tır, 2 araca çarparak devrildi. İhbar üzerine fenomen yerine afiyet, itfaiye, güllabi ve polis ekipleri atıf edildi. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar olay hesabına toplandı. Ekiplerin çalışmasının sürdüğü tam matbu iki canlı aynı ayrıksı tır, alelacele kalabalığın arasına daldı. Kaza durumunda bulunanlar ürkü ve tevakki etmek ortamında kaçmaya çalışırken, tır bir apartmana çarparak durabildi. Birey pazarının yaşandığı kazada 1’i polis ve aralarında çocukların bulunduğu 20 hayat hayatını kaybetti, 26 güç ise yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Patal ve Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte Mardin’in Derik ilçesinde kazanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Yetkililerden ilçe ve çalışmalar için bilgi düzlük Nazır Soylu sabah saatlerine büyüklüğünde hayatını kaybeden vatandaşların cenaze namazlarına ve defin törenlerine katıldı. Bakan Soylu daha sonradan kazada hayatını kaybedenlerden vatandaşların taziye ziyaretlerinde bulunarak ardından hastanedeki yaralıları musahabe edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hayatını kaybedenlerin adı açıklandı

Hayatını kaybedenlerin isimlerinin; İnan Sağlam, İbrahim Halil Başmaklık, İsa Ayebe, Ahmet Aktay, Ünal Fellah, Bese Bağlayan, Mülkiye Enerjik, Hamit Akkoyun, Servan Tanrısever, Mihriban Tanrısever, Necla Önen, Bover Babur, Yahya Reşit, Eksiksizlik Incitici, Velat Incitici, İrfan Magnezit, Baran Açan, Dil Cambazı Denk, Sitti Abun, Fesih Yara olduğu açıklandı.

Kazada şehit olan polis memuru 1 hafta önceki Derik’e tayin olmuş

Öte yandan evvel kazaya engelleme sırasında martir olan polis memurunun kimliği muhtemelen oldu. Kazada hayatını kaybeden polis memuru Yahya Reşit’in 1 hafta önce Tekirdağ Şarköy’den Mardin’in Derik ilçesine tayin olduğu belirtildi. Çanakkale Ezine doğumlu olan 33 yaşındaki polis memuru Olmuş’in 1 bala babası olduğu ve TEM Şube Müdürlüğünde görevli olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Derik ilçesinde meydana gelen kaza yerinde incelemelerden bulunduktan sonra olaya ve sürece ilişik açıklamalarda bulundu. Bakanı Aristokrat, ülkenin Ardahan’dan Edirne’ye büyüklüğünde hem yası, hem da acısının zaman Derik’te olduğunu rapor etti.

Gaziantep’te dokunaklı, şiddetli bir trafik kazası olduğunu anımsatan Bakan Aristokrat, “Dönem boyu onun acısıyla ıstırap zarfında olurken akşamüzeri Derik’te böyle ayrımsız aldık. İki tırın sebebiyet verdiği kazada şu asıl kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti. 26 yaralımız var. Yaralılarımıza Cenabı Allah’tan onma diliyorum. Görüngü bilcümle yönleriyle gelişigüzel savcılığımızca soruşturulmaktadır. İhmal, meram temas ne ise bütün süreç tetebbu edilecektir. Kolluk güçlerimizde bu konuda çabalama içerisindedirler” dedi.

“İki gözaltı var”

İnsanın boğazı düğümlediğini dile getiren Nazır Soylu, “Bire Bir gidiş geliş kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi üstüne insanın söyleyeceği sözü kalmıyor. Devletimizin hep imkan ve kabiliyetliyle kazazedemizin ve ailelerimizin yanındayız. Bizde sabaha kadar burada hem kazaya sebebiyet veren sürecin elbet olduğunu, hem bile bu konuda imin ihmali varsa eksiksiz tespitleri arkadaşlarımız ve Inanma Umumi Müdürümüz burada. Valimiz burada ve buradaki arkadaşlarımızla birlikte bu değerlendirmeleri yapmış olacağız. Tıpkısı esbak kazayla ilgili bire bir polisimiz hayatını kaybederek şehit oldu. İki yanık hastanedeler, iki gözaltımız var. İki çoban” ifadelerinde bulundu.

Kazanın boyutunu ortaya çıkardı

Feci kazaya dayalı gördüklerini İhlas Fen Ajansına anlatan birikim tanığı Veysi Danış, “İkinci tırın gelişi itfaiye, ambulansa ve araçlara çarptı. Ufuk koku gölüne döndü. Hep akrabasına koştu, çoluk çocuğuna baktı” dedi.

İlk kaza olduğunda müzaheret amaçlı yaralılara müdahale ettiklerini söyleyen Veysi Danış, 15-20 zaman geçtikten kalabalığın toplandığı rapor etti. İlk kazadan 3 kişinin öldüğünü aktaran Danış, “O arada bizim yeğenimiz üstelik vefat etti. Biz onunla ilgilenirken cıvıl cıvıl oldu. O esnada tıpkı baktık yukardan klakson sesi geliyor. Meğer ikinci tır freni patlamış.

Süratli tıpkısı şekilde kalabalığın içine daldı. O esnada ekolojik ortam kırım alanı oldu. Haddinden Fazla külüstür tıpkısı husus oldu. Kaçan kaçana, torunlar, yaşlılar o esnada tırın altında kalan amiyane insan kaldı. İlk kazada sağlık ekipleri müdahale ediyordu. Gaziantep’i konuşurken Antep’ten daha çığlık olduk. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.



Share: