Tokatköy Mahallesi’nde Hayat Dolu Kentsel Transformasyon Mağdurları AKP’li Beykoz Belediyesi Uğrunda: “Onu Bu Umum Seçti Oraya. Kendi Halkına Taş Yüreklilik Yapıyor”

Marifet: KASIT ŞEYMA CAN – FAHRETTİN ÖZTÜRK/ Müşteri: ELEZER KARAKULOĞLU

İstanbul Beykoz’birlikte, AKP’li Beykoz Belediyesi’nin yadımlama ekiplerinin mahkemenin yürütmeyi tevkif kararına karşın mahalleye girmesi karşısında yurttaşlar, uray önüne anbean, Belediye Başkanı Uğur Okumuş ile görüşmek istedi. Binaya alınmamalarına aksülamel gösteren tıpkı avrat, “Onu bu halk seçti oraya. Zat halkına gâvurluk yapıyor. Benim olanı, benim başıma yıkacak üstelik ego ağızsız mı kalacağım? Benim malımı elimden alamaz” tepkisini gösterdi. Apayrı aynı eş ise “Evlerimizi tepemize yıktılar zaman. İçinde eşyası olan iki lime evi, züğürt çocukları var evleri yıktılar. O insanlar akşam nereye gidecek, aktif etkili mezara gömüyorlar. Görüşemedik içerde yok diyorlar bize ve içeride” dedi.

İstanbul Beykoz’de, AKP’li belediyenin katabolizma ekiplerinin mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karşın kentsel tahavvül amacıyla girdiği Tokatköy Mahallesi’nde hayatiyetli yurttaşlar; Beykoz Belediye binasına anbean, şehremini Maksat Işıklı ile ahbaplık etmek istedi. Polis Güçleri, yurttaşların uray binasına girmesine izin vermedi. Polisler, Komutan Entelektüel’ın ve yetkili kimsenin binada olmadığını iletti.

Kentsel inkılap mağduru yurttaşlar kendilerini belediyeye almayan polislere ve konuşma taleplerini reddeden Kültürlü’a reaksiyon gösterdi.

Mahalleliler, kentsel dönüşüme direnenlerden 15 kişini gözaltına alındığını belirtti. Kıygın mahalleliler “Uğur Münevver buraya”, “Murat Ziyalı ricat”, “Maksat başkan buraya” sloganları attı.

Tıpkı kadın, Başkan Görgülü’ın kendilerini dinlemesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“ONU BU EL SEÇTİ ORAYA. O KOLTUĞA BU İNSANLAR GETİRDİ”

“Beykoz halkından yüksek değil, Meram Okumuş. Olanaksız de. Burada halkız. Bu uray benim üstelik kurumum. Benim dahi malım. Ben orada özgürcesine derdimi anlatmalıyım. Onu bu halk seçti oraya. O koltuğa bu insanlar getirdi. Kendi halkına gadir yapıyor şu anda. Bu halkı dinlemeli. Hangi istiyor? Benim olanı, benim başıma yıkacak da ben ağızsız mı kalacağım? Bu kadar koca ağızsız mi kalacak? Benim malımı elimden alamaz. Benimle konuşacak. Eğer kayırıcı evladıysa, bire bir annenin akıllıcasına yetiştirdiği benzeri evlatsa bu insanları dinlemeli. Yeter Erek Vazıh, dinlemelisin bu halkı? Elbet benzeri ülkede yaşıyoruz? Bu ülkede el erki var, türe var, koca hakları var. Duy bizi Misyon Kültürlü, kâfi. Senin zulmüne dal eğmeyeceğiz. Bu insanların oyuyla o koltukta oturuyorsun. İnsansan, koca evladı isen, dürüstsen, Müslümansan, gel buraya âdem üzere dertleşelim, kayırıcı kabil konuşalım.”

“Biz ona ne yaptık? Biz üstelik onun halkıyız, bizi neden dinlemiyor?” diyen ayrımsız apayrı eş üstelik şöyle konuştu:

“GEREKİRSE BURADA ÇADIR KURACAĞIZ, GİTMEYECEĞİZ”

“Teras konuşması yapsın ona birlikte razıyız. Demincek Suriyeliler elini kolunu sallayarak girebildi belediyenize ferah ferah ama ego giremiyorum. Benim oyumla geldi, efsus değil mi evim başıma perişan ben evime gidince hangi alacağım, çocuğuma ne yedireceğim? Benim babamın maaşı kiraya yetmiyor. evet bunu neden düşünmüyorlar, icabında burada otağ kuracağız gitmeyeceğiz. Sizinle (Polisle) tek işimiz bulunmayan bizim. Size bir öz olsun yeniden biz tutarız sizi bunlar satar sizi bunlar alışkın zira. Bizim evlatlarımızı bizim karşımıza çıkarıyorlar hakeza tıpkı özdek olur mu?

“ISTEK BELEDİYECİLİĞİ DA NEREDE? BİZ HEVES BAĞI BINA ETMEK İSTİYORUZ ONLAR İSTEMİYOR VE ZULMEDİYORLAR”

Evlerimizi korumak amacıyla buradayız. Evlerimizi tepemize yıktılar zaman içre eşyası olan iki pasaj evi, sayrı çocukları var evleri yıktılar. O insanlar akşam ezanı nereye gidecek çalışkan aktif mezara gömüyorlar. Erte de benim babamın evine gelecekler, benim annem şeker, gerilim hastası ferda bile evimizi başımıza yıkacaklar. Çocuklara o büyüklüğünde biber gazı sıktılar ki bana üstelik sıktılar buralarım yanıyor. belediye reisi ile bahsetmek istiyoruz çıkmıyor. Istem belediyeciliği da nerede? Tığ istem büyü bina etmek istiyoruz onlar istemiyor ve zulmediyorlar. Görüşemedik içerde bulunmayan diyorlar bize ve içeride. Burayı ayrılma edin gidin köyünüze diyor. Bizim oylarla geldi oturdu. İki aydır su, canlılık, doğalgaz yok. Bizim askerlerimizi üstümüze salıyorlar. Burada icabında oba kuracağız içinde oturacağız. Bu belediye reisi bizim karşımıza çıkma bak TOMA’ları gönderiyor bize. Bize alın kullanacak bunları.

Millete hile söylüyorlar yarısından ilavesi direniyoruz. 3-5 yaşama plaçkacı diyorlar, bize taşlama ediyorlar utanmazlar. Neredesin Başbuğ, vabeste bacıların yanındayız diyordun, bacılarının evini başlarına yıkıyorlar neredesiniz? Bu ant dönecek bittabi hakeza gitmeyecek şu anda adaletle sonuçlanmadı. Nerede buranın kaymakamı illet çıkmıyor karşımıza? Tığ ne yaptık, yıldırıcı miyiz? Evimizi, namusumuzu koruyoruz yazıklar olsun bunlara. Ondan benzeri husus istemiyoruz vakit kaybetmeden yakamızdan düşsün, evimizi bıraksın.

“BİZİM POLİSİMİZ SİLAHIMIZ YOK ELİMİZDE RASTGELE ŞEY KARŞI TARAFIMIZDA”

Amansız Hastalık olan çocuğu var ocak sahibinin, tek soruyor mu eviniz var mı nereye gittiniz? Yazıklar olsun evet. Tığ kentsel dönüşüme karşı değiliz, konu arasından konuşsun bizimle. Bizim polisimiz silahımız namevcut elimizde değme öz karşı tarafımızda.”

“BÖYLE BİR KENTSEL TRANSFORMASYON GÖRÜLMÜŞ MÜ? KENDİ MALINI SANA SATIYOR HERIF EVET”

Nemli aynı vatandaş ise “Burada tümce tekaüt; 3 bin 4 bin maaş alıyor, zaman icar aynı gecekonduya herif 5 bin lira istiyor” dedi.

Bir eksantrik mahalleli ise “Hakeza bir kentsel dönüşüm görülmüş mü? Kişi malını sana satıyor herif evet. Hakeza benzeri kanun hakeza aynı gâvurluk var mı? Şaibe denen benzeri molekül var. Seçkin gelen 20 senedir kandırıyor tapunuzu vereceğiz diye niteleyerek. Sandalyeye oturan unutuyor, bitiyor bu mu yani. Milleti niçin kandırıyor. Duruşma devam ettiği halde zaman yoğun evi münasebet boşaltıp yıkıyor? Bunu söyleyin bana. Evde rahatsız çocuğu var eşyasını karmakarışık ettiler” diye konuştu.

“BİZ BİR MISIL ÖLECEĞİZ AMMA SİZ HER AHIT ÖLECEKSİNİZ”

Ayrımsız apayrı vatandaş, “Hırsızlığa girdiler evine Balyozlarla lüp kapısını kırıyorlar ihtimal bayanın bezgi eşyaları vardı on paralık mazbata tutuldu mu?” derken eksantrik ayrımsız yurttaş ise “Benim çocuğuma biber gazı sıkmanın hesabını ki verecek? Siz bu kadarsınız, sizin gücünüz bu büyüklüğünde çocuğa kadar” diye niteleyerek sordu.

Tıpkı mahalleli “Tığ tıpkı sefer öleceğiz amma siz seçme ahit öleceksiniz” diye aksülamel gösterdi. Tıpkı mutedil buğulanmış kadın dahi “Biz bu belediyeye on paralık girmeyecek miyiz, on paralık işimiz olamaz mı? Bilcümle böyle kapıda asayiş, polis güçleri mi olacak? Herhangi Bir zaman tığ buraya giriyorduk, deminden illet giremiyoruz? Ona dahi kalmayacak burası. Kimesne namevcut diyorsunuz şurada 30 kişisiniz, ben utanırım hile söylemeye” ifadelerini kullandı.

“ACEP ŞU GÖREVLI BEYLER BU TÜN EVLERİNDE RAHAT UYUYACAK MI?”

Benzeri eş ise “Vatandaştan korkan bire bir başkan olabilir mi, güven güçlerini karşımıza çıkarın yaptırımları yapın, halkı antagonist edin kenara çekin olacak iş mi ya? Mademki yaptırım yapıyorsun gel karşımıza muhatap ol” sözleri ile tepkisini gösterdi. Bir kadın üstelik “Acep şu işyar ümera bu akşam evlerinde bayindir uyuyacak mı?” dedi.



Share: