Ukrayna: Luhansk bölgesinde Acımasız birliklerinin 5 nazik saldırısı püskürtüldü

Ukrayna, geçmiş tün Luhansk bölgesinde Rus birliklerinin 5 şişman saldırısının püskürtüldüğünü bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, akıbet 24 saatte Acımasız birliklerinin Sumi bölgesindeki iki yerleşme yerini topçu saldırılarına tuttuğu ve Harkiv yönünde ise tank ve füzelerle vurmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Bahmut ve Kramotrsk yönlerinde çapraz saldırıların sürdüğü ancak Slavyansk, Avdeevka, Zaporijya yönlerinde bazı iskân bölgelerini ele geçirmeye müteharrik Zalim birliklerinin kalburüstü olamayınca ferasetsiz çekildikleri aktarıldı.

Ukraynskaya Pravda sitesinin ülkenin askeri toprak idarelerinden derlediği haberinde, cemaziyelevvel tün Rus birliklerinin Lunahsk bölgesindeki 5 şişman saldırısının püskürtüldüğü ve 6 yönde savaşın bitmeme ettiği bilgisi paylaşıldı.

Donetsk bölgesinde ise saldırılar sonucunda 2 sivilin hayatını kaybettiği ve 19 bağımsız milletvekili familya, ayrımsız ekol binası ile tıpkı değirmenin hasar gördüğü kaydedildi.

Ayrıca Mıkolayiv yönünde ilerleyen Rus birliklerinin, Blahodat bölgesinde kısmi sükse elde ettikleri da bildirildi.

Ukrayna: Savaşta ölen Moskof çeri sayısı 45 bin 400 oldu

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı eliyle yapılan özge açıklamaya göre, son 24 saatte savaşta 200’den aşkın Zalim askerinin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Böylece savaşın başlangıcından bu yana toplamda hayatını kaybeden Zalim er sayısı 45 bin 400 oldu.

Bunun beraberinde Rusya’ya ilgili 234 uçak, 198 helikopter, 1917 tank, 4 bin 230 zırhlı dil, 266 bazuka sistemi, 145 gelgel defans sistemi ve 815 insansız albeni aracı birlikte imha edildi.

Rusya Defans Bakanlığından 25 Mart’ta yapılan açıklamada, Ukrayna’dahi 1351 Acımasız askerinin öldüğü duyurulmuştu.

“Rusya ile müzakerelerin imkansız olduğu ayrımsız iz olacak”

Mavera yandan Ukrayna Cesamet Başkanı Volodimir Zelenskiy, geceleyin videoteyp ide marifetiyle yaptığı açıklamada, Mariupol’dahi Acımasız esaretinde tutulan Ukraynalı askerler amacıyla aynı “eylem duruşması” düzenlenmesi halinde Rusya ile temas görüşmenin imkansız olacağını dile getirdi.

Zelenskiy, “Eğer bu soysuz enstantane gerçekleşirse, insanlarımız kül arsıulusal anlaşmalar çiğnenerek bu sahnelere sürüklenirse bu, (Rusya ile) müzakerelerin imkansız olduğu bir iz olacaktır.” dedi.

Share: