Rusya: Ukrayna’nın Herson bölgesinde 8 HIMARS çokça namlulu bazuka füzesi havada vuruldu

Rusya Defans Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın Herson bölgesinde 8 HIMARS çokça namlulu bazuka füzesinin havada vurulduğunu söyledi.

Konaşenkov, Moskof askeri güçlerinin Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki faaliyetlerine dair açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’nın Zaporijya bölgesinde 30 kadar Ukraynalı askerin öldürüldüğünü, 14 askeri teçhizatın bulunmayan edildiğini anlatım fail Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde 28. Mekanize Tugayı’nın pozisyonlarına yönelik planlı hücum sonucu 50’den fazla çeri ile hususi askeri aracın dahi imha edildiğini ati sürdü.

Konaşenkov, Donetsk bölgesinde tahminî 100 Ukraynalı er, 2 tank ve 15 otomobilin vurulduğunu kanıt ederek, son 24 saatte Ukrayna ordusuna ilgili 8 dalavere merkezi ile 6 cephane deposunun yok edildiğini belirtti.

Ayrıca, 5 insansız gelgel aracının düşürüldüğünü aktaran Konaşenkov, “Herson bölgesindeki Kahovka yerleşme biriminin esaslı 8 HIMARS füzesi dahil mecmu 13 çok namlulu roketatar füzesi havada vuruldu.” dedi.

Konaşenkov, “Bugüne kadar Ukrayna’ya ait 267 tayyare, 148 helikopter, 1790 insansız albeni aracı, 368 hava defans füze sistemi, 4 bin 372 tank ve zırhlı açkı, 814 çokça namlulu roketatar, 3 bin 329 obüs ve havan topu, 5 bin 16 özel askeri çevirici imha edildi.” ifadelerini kullandı.

Share: