Uşaklılar zelzele bölgesi için seferber oldu

Uşaklılar zelzele bölgesi için seferber oldu

UŞAK – Uşak’ta vilayet marifetiyle kurulan yardım çadırı arkalama eşyalarıyla dolup taşarken vatandaşlar ise Türk milletinin hakeza tıpkısı ulus olduğunu, tahakküm zamanda benzeri ve beraber olduklarını söyledi.

Şeb geç saatlerde Kahramanmaraş ve çevresinde etkisini gösteren art arda gelen depremler sonrasında Uşak’ta üstelik tıpkısı çokça ilde olduğu kabilinden il eliyle yardım çadırı kuruldu. Vatandaşların bindi maksadıyla verdiği eşyalarla çerge adeta doldu taştı ve yardım araçlarının biri gitti biri geldi. Yaşlısından gencine, zengininden fakirine tıpkısı olan vatandaşlar, özge vatandaşları de duygulandırdı. Burada İhlas Marifet Ajansı’na özel açıklamalarda mevcut Gökhan Kaya, depremi duyduktan sonra çokça üzüldüklerini ve ellerinden geldiğince ayrımsız şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kayaç, “Bütün herkese geçmiş olsun. Bana göre Türk milleti, dünyada gelmiş ve geçmiş sunma kerim millet. Hakeza acıda, kederde bağlanak olmayı haddinden fazla ongun başarıyoruz. Baktığında herkesin durumu çokça ongun değil amma gine birlikte insanlar elinde olmasa bile buluyor, buluşturuyor getiriyor. Çok gür benzeri milletiz, Cenabıhak birliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

“Biz Türk milleti hakeza durumlarda ilişki ve beraberizdir”

Eksantrik aynı vatandaş Yusuf Öztürk ise meydana gelen görüntüleri “Türk milletinin hangi büyüklüğünde duygulu tıpkı ulus” olarak adlandırdı. Verdiği röportajda Öztürk, “Türkiye cumhuriyetinin vatandaşlarının hangi büyüklüğünde hassas tıpkısı millet olduğunu aha burada görüyoruz. Türkiye’nin seçkin yerendeki insanlar bizim kardeşimizdir. Biz Türk milleti hakeza durumlarda kontak ve beraberizdir. Biz bu şekilde olduğumuz sürece on paralık kimesne yıkamaz. Türk milleti bu aha. Burada görün” dedi.

Share: