Yamaçtan kopan dev kaya iki habbe arasından geçerek ekincilik arazilerine düştü

Artvin’de yamaçtan kopan dev kayaç iki habbe arasından geçerek, ekincilik arazilerine düştü. Evlerde aktif 8 karı felek eseri acı almazken, olay sonrası mahalle sakinleri ses seda ve ürkü yaşadı.

Artvin’de heyelanların ardı arkası kesilmiyor. Öz Mahallesi, Canoğlu sokakta esbak şeb 21.30 sıralarında kayşa meydana geldi. Öğün üzerinde kâin yamaçtan kopan dev kayaç kütlesi, 8 ailenin yaşadığı iki lüp arasından geçerek, 100 metrelik mesafeden tarım arazilerine düştü.

Önüne hangi kattıysa yıkıp gecen kaya kütlesi, mahallede korku ve paniğe bozukluk oldu. Büyük tıpkı bangır bangır evlerinden çıkan vatandaşlar, kullanılmamış bir göçü olma ihtimaline alın tedirgin.

Bölge halkından Fatma Sıhhatli olaya şahit olduğunu rapor ederek şunları söyledi, “Ayrımsız misafirimiz diremek için evden çıkmıştık. Eksiksiz eve andıran ayrımsız bölgede karşılaştık ki, iri tıpkısı bangır bangır aramızdan ahcar düşmeye başladı. Adeta ölümle burun buruna geldik, şişman bire bir faciadan dönüldü. Tamamen kader eseri iki evi teğet geçti.

Ama fenomen yaşanmadan tıpkısı, iki bölüm önce bölgede sakıt pespaye taşların fotoğrafını çekerek Belediyenin beyaz zehir masa diye niteleyerek ayrımsız birimi var bildirdim ve böyle tıpkısı tehlikenin olduğunu söyledim ancak bana tek şekilde kavrayışsız dönem yapılmadı. Bu kullanılmamış olan bire bir öz değil yıllardır var bu sıkıntı.

Maalesef bir defa benzeri ölüm olacak yada çığlık bire bir fenomen olacak kim ne yapılması geriyorsa o devir yapılsın” dedi.

Dev kayanın evini mümas gecen Temel Ferasetli ise “Tün saatlerinde oldu ben işteydim. Bu dev kaya bizim evle diğer evlerin arasından geçerek babamın tarlasına düştü. Allaha şükür kimsede bire bir özdek bulunmayan. Vakit Kaybetmeden arazimize zarar verip, süfli tıpkı değirmenimiz yıktı” ifadelerini kullandı. – ARTVİN

Share: