YANLIŞSIZ Parti’li Sürekli, Cumhuriyet Bayramı zımnında mülahaza yayımladı

SELIM Öğür İzmir İl Başkanı Asalet Yüce Daim, yayımladığı mesajla 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Sonsuz, mesajında, Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün, “Dünyada rastgele kavmin, varlığı kıymeti, hürriyet ve bağımsızlık hakkı; ehil olduğu ve yapacağı kentlileşmiş eserlerle orantılıdır. Kentlileşmiş eser vücuda tebliğ etmek kabiliyetinden yoksun olan akvam özgürlük ve bağımsızlıklarından soyunmaya mahkumdurlar.” şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Cumhuriyet’in içselleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Daima, “Bilimden sanata, ekonomiden sağlığa ve eğitime değme alanda Cumhuriyet Altını değerlerinin meni ettiği adımları attık ve atmaya bitmeme edeceğiz. Terör özellikle oluşmak üzere emperyalist güçlerin aracısız ve dolaylı eksiksiz müdahalelerini, Cumhuriyete ve davamıza olan inancımızla bugüne kadar giderilmiş ettik, bundan sonrası için de korkumuz yoktur.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu noktada cesim benzeri kavrayış ortaya koyduğunu kaydeden Daim, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız; siyasi hayatı süresince öngörüsünü, kararlılığını hiç kaybetmemiştir. Hedefinden on paralık sapmayarak eserleriyle çağ yazmış, milletiyle gelişigüzel için devam etme gücünü hangi pahasına olursa olsun göstermiştir. Demincek üstelik ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ açılımıyla Cumhuriyetimizin tafsilatlı vadeli geleceğine anne yapılanma edecek çağrılarda bulunmuştur. ‘Farklılıklarımız zenginliktir’ diye niteleyerek, milleti sunma degaje biçimde kucaklayan bakış açısını ortaya koyarak; 99 yılın bildirme nazik bağlanak çağrısını yapmıştır. Cumhuriyetin 100. yılına yakışan de budur: Biricik kavim tevessül etmek, yegâne ihtişam ve tek öncü çatısı altında Türkiye’yi şahlandırmaktır.”

Daima, mesajını, “Özellikle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve cebe arkadaşları ile bu toprakların yurt olması üzere canını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı mutlu olsun…” ifadeleriyle tamamladı.

Share: