Yılmaz Büyükerşen’den ’10 Karı Müteharrik Gazeteciler Günü’ Mesajı

Eskişehir Büyükşehir Uray (EBB) Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ’10 Familya Etkin Gazeteciler Günü’ nedeniyle yayımladığı mesajında, “İçinde bulunduğumuz yekpare hırçın şartlara rağmen, bu mesleği aktöre ve etik bilimi kuralları çerçevesinde onuruyla fail yekpare gazetecilerin 10 Eş Etkin Gazeteciler Günü’nü kutluyor, takatli görevlerinde yürekten başarılar diliyorum” dedi.

EBB Başkanı Büyükerşen, ’10 Ocak Etkin Gazeteciler Günü’nü paylaştığı aynı mesajla kutladı. Büyükerşen’in mesajı, şöyle:

“1960 yılı başında benim birlikte Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi adına hazırlığına katıldığım 212 dar Yasa, halen seçkin hangi kadar yürürlükte olsa de basın çalışanlarımız üzere cümle manasıyla benzeri kazanıma dönüşmüş değil. Oysa bu aranjman gazetecilerin ekonomik ve içtimai haklarını koruyup, onlara fikri özgürlük ortamı oluşturmayı hedeflemiştir. Rastgele nev imkansızlığa rağmen gazeteciler aradan sabık 62 yılda gerçekleri bölüt duyurmaktan, yaşadıkları baskıya ve zulme rağmen doğruları araştırıp yazmaktan yorulmamış ve canları pahasına etik değerlerinden vazgeçmemişlerdir.

Diğer yandan gazetecilik akıbet yıllarda sürekli kalan baskılar cihetiyle ülkemizde yapılması yer edisyon mesleklerden biri haline gelmiştir. Ne efsus kim bu 10 Familya’ı de tıpkı taraftan fikirleri için cezaevlerinde bulunan gazetecilerin olduğu, siyasal düşünceleri, yazıları ve haberlerinden ekolojik ortam saldırıya uğrayan muhabirlerin, nahiye yazarlarının işlerinden çıkarıldığı ayrımsız ortamda karşılıyoruz. Yasama, yürütme ve yargıdan bilahare dördüncü ağırbaşlı olan basının çalışmalarının politik nüfuz marifetiyle engellenmesi tıpkısı özge deyişle bir tane curcunalı haline getirilmek istenmesi demokrasinin önündeki en nazik engellerdendir.

Ülkemizde basın kitap organlarının özgürlükleri aynı an evvel sağlanmalı ve etkin gazetecilerin aksiyon koşulları iyileştirilmelidir. Diliyorum kim, sadece doğruları yazarak, mesleğini onuru ile namına getiren, kamuoyunun hikmet almasına imkân sağlayıcı gazetecilerimizin üzerinden bu dokunaklı sis perdesi kalkar. Basının görevini yapabilmesinin esas şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasından geçer akçe. Şurası unutmayalım kim, demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki teessürat dahi ortadan kalkacaktır. Efkâr konuştukça doğrular artacaktır. Demokrasinin olmazsa olmazı düşünüm özgürlüğüdür.

Son namına ifham etmek istiyorum ki; Eskişehir üzere adına getirdiğim nice görevin birlikte gazetecilik mesleğim, benim için seçkin antlaşma nazik bire bir alım ve öz saygı kaynağı olmuştur. İçinde bulunduğumuz kül kontra şartlara karşın, balaban özverilerle görevini işleyen özellikle şehrimizin basın emekçileri gelmek amacıyla, bu mesleği ahlak ve etik kuralları çerçevesinde onuruyla özne tamlık gazetecilerin 10 Ev Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, zorlu görevlerinde gönülden başarılar diliyorum.”

Share: