Yüksek Ermiş Demirezen’in hedefi altın kemer

Acun sıralamasında evvel 15’te olan milli yumruk oyuncusu Yüce Eren Demirezen, yıpranmamış hedefinin değerli kemer olduğunu söyledi. 32 yaşındaki boksör, “Göl Ayağı bastığımız temas kayran bizimdir” dedi.

Istekli kariyerinde yükselişi devam eden Yüksek Eren Demirezen, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın peşi sıra heveskâr boksa intikal yaptı. Çıktığı 18 maçın 15’ini kazanarak majör tıpkısı sorti yakaladı. Aç boksta 4 Avrupa şampiyonluğu kazanan Ulvi Aziz, son namına 30 Temmuz’birlikte Polonez Adam Kownacki’yi MEMLUK’deki maçta yenik ederek adını dünya sıralamasında 15.’liğe yükseldi.

Ulvi Muazzez Demirezen: “Göl Ayağı bastığımız değme yer bizimdir”

Tek rakipten çekinmediğini ve boks camiasında genişlik tepeyi hedeflediğini söyleyen Uca Muazzez Demirezen, “ESIR boks dünyası amacıyla adi balaban bire bir arena ve bizimde orada olmamız hem özlük adımıza hem de Türkiye adına alım donör bir genişlik. ABD’ye biz deplasmana neredeyse tıpkı avuç Türk ile gittik ve galip gelip gururlu bire bir şekilde geldik. Kestirmece 15 bin Polonez taraftarın uğrunda şakak gösterilen Herif Kownacki karşısında domuzuna bire bir galibiyet aldık. Şu anda acun sıralamasında 15. sıradayım. Rakip güzel kadar bir buut bahis konusu değil. Federasyon birtakım çıkarırsa karşımıza karşılaşma yapmaya hazırız. Kendimize olan güvenimiz hep vardı amma sonuç yaptığımız müsabakadan sonra henüz arttı. Tığ oraya gittiğimizde bize ‘Brooklyn’e berceste geldin’ dediler. Âdem Kownacki, beni nakavt edeceğini söyleyince tığ dahi “Basamak bastığımız rastgele kayran bizimdir” dedim. ve rakibimi yenerek ülkemi gururlandırdım” şeklinde konuştu. Bundan ahir planlaması hakkında üstelik konuşan 32 yaşındaki boksör, “Güzelce bir ekibimiz var. Hazırlıklarıma genelde Balıkesir’birlikte bitmeme ediyorum. Tıpkı zamanda Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde tedris görevlisiyim. Balıkesir’dahi beni yetiştiren hocam var ve onunla çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Maçlarım kesinleştiği andan itibaren promotörüm ile birlikte maçımızın durumuna bakarak tıpkısı kamp planı çiziliyor ve o plana göre cereyan ediyoruz. Ego küçükken üstelik Dünya şampiyonluğunu hedefliyor ve görüntü ediyordum. Tendürüst kardeşlerime dahi önerim hayallerini katiyen bırakmamaları yönünde olur” dedi.

Promotör Erol Ceylan: “MEMLUK’birlikte bültenler ‘kariyer bitiren’ diye bahsediyor

Mualla Ermiş Demirezen ile Rio Olimpiyatları’ndan sonraları tanıştığını ve bu yolda seçme devir birlikte olduğunu dile getiren Ahu, “Mualla ile yollarımızın kesişmesi 2016 yılında Bilgehan Çıpa marifetiyle oldu. Kendisi değme antlaşma gani aynı dostum olmuştur. Burayı çok iyi tanıdığı üzere bize verdiği bilgilere inancımız cümle. Fatih Batur yoluyla ben Mehabetli’yi buldum. Almanya’ya davet ettim ve Aç olmaya inandırma ettim. Böylecene alay malay yolculuğumuz başlamış oldu. Ben Şanlı’ye güvendim, dide beni mahcup etmedi. Karşısına çıkardığım kamu rakipleri kayıpsız geçti. Almanya’dahi şöhretli ve içtinap etmek duyulan ayrımsız Kulübüz. Almanya’dahi Herkül diye niteleyerek benzeri boks akademisi var. Boks’un oscarı diye adlandırılan aynı kodifikasyon olma özelliği taşıyor. KUL’üstelik iki galibiyet düzlük Yüce Aziz Demirezen bile bu yüksekokul ödülünün sunu nazik adayı adına kabul görüyor. 30 Temmuz’üstelik kıytırık çalım donör bir galibiyet kazandık. Bu organizasyonun hazırlıklarına geçtiğimiz sene başladık. Ulvi ilk kendisine bu senenin başında Miami’dahi bire bir galibiyet kazandı. O müsabakada ABD’li Gerald Washington’ı devirdi. Bu galibiyet 30 Temmuz’un ilk provasıydı ve Âdem Kownacki’yi Yüksek Muazzez Demirezen ile karşılaşma yapmaya ikna etmemizi sağladı. Ulu’den KUL’da bültenler ‘kariyer bitiren’ diye niteleyerek bahsediyor. Benim KÖLE ve Avrupa ile bağlantılarım çokça mebzul, birçok organizatör ile birlikte çalışıyorum. Tabi ki bizim dahi kendimize göre planlarımız var. Aklımda bu senenin Boşluk ayında Mürtefi’yi ABD’da gene pik nüfuz etmek var. Tıpkı yahut iki karşılaşma sonradan bile artık Mualla Muazzez Demirezen’i Dünya Şampiyonası maçına çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerine meydan verdi.

“Mürtefi’yi Türk halkı ile buluşturmak istiyoruz”

Hedeflerinin Türkiye’birlikte dahi organizasyon düzenlemek olduğunu belirten Erol Ahu, “Türkiye’birlikte de benzeri ön gösterim yapıp Ulvi’yi Türk halkı ile buluşturmak kabilinden benzeri niyetimiz var tabiki. Pandemiden şipşak geçmiş Ülker Arena’dahi bire bir organize düzenlemiştik fakat kendisinin geçirdiği teltik sebebiyle bu kodifikasyon ertelenmişti. Tığ Ulvi Aziz Demirezen’i Türkiye’dahi da ringe fark etmek istiyoruz ama bu az çok ömre bedel benzeri iş. Umarım bu engelleri aşıp Türkiye’dahi sahneye çıkacağız. Kulübümüzde aynı haddinden fazla ferah sporcumuz var ve kâffesi bile haddinden fazla yetenekli ama Ulvi Aziz Demirezen, başarılarıyla hepsini geride bıraktı” şeklinde konuştu. – İSTANBUL



Share: