Zehra Ferhatolu İlk ve Ortaokulu’nun temeli törenle atıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Hayırhah hisse senedi insanı Agah Ferhatoğlu ve ailesi tarafından yapımı başlatılacak olan, Zehra Ferhatoğlu İlk ve Ortaokul binasının esas atma törenini gerçekleştirildi.

Edremitli iyicil aksiyon insanı Agah Ferhatoğlu ve ailesi vasıtasıyla yaptırılacak 13 derslikli okul üzere anne atma töreni düzenlendi.

İlçede zeytinyağı sektörü karışma tıpkı çok alanda ruh gösteren gelişim insanı Ferhatoğlu, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile imzaladığı protokol dahilinde, kırsal Avcılar Mahallesi’de 13 derslikli Zehra Ferhatoğlu İlk ve Ortaokulunun yapımına başlandı.

Törene telefon ile bağlanan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaptırılan okulun hoş hayırlı olmasını dilek etti.

Balıkesir Ilbay Yardımcısı Şükrü Kara da hakeza ayrımsız eserin yapılarak Türk insanının hizmetine sunmalarından hava Ferhatoğlu ailesinin tarihi benzeri görevi hesabına getirdiklerini söyledi.

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş “İlçemizde daha geçmiş yıllarda depreme dayanabilen olmaması sebebiyle Milli Terbiye Bakanlığınca yıkımına karar sunulan terbiye kurumlarından Avcılar İlk ve Ortaokulunun baştan yapılması sürecinde rağbet zenginliğini ortaya koyan kıymetli hemşerimiz hayırseverimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Reisi Yücel Yılmayan “Tanrı benzeri çok insana para kazanmayı kader edebiliyor. Amma o parayı kandırıcı işlere, kamu yararına, sair insanların menfaatine harcamayı seçme aileye nasip etmiyor. Burada haddinden fazla adamakıllı tıpkısı özdek görüyoruz. Müktesep alın teriyle birikimlerini topluluk yararına harcayan ve muktezi görüldüğünde gelişigüzel işte taşın altına elini koyan tıpkısı ocak Ferhatoğlu ailesi. Herhangi Bir yerde görüyoruz desteklerini.” diyerek konuştu.

Ferhatoğlu: “Ayrımlı eğitim kurumlarına yapmış olduğumuz kütüphane ve konuşma salonlarından sonradan okulumuzun temelini atıyoruz zaman. İnşallah okulumuzu Cumhuriyetin 100’üncü yılında terbiye ve tedris hayatına geçirmenin iri rağbet ve arzusundayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arkası sıra kurban kesilmesinden bilahare tören düzeni üyeleri ve Ferhatoğlu ailesi butona basarak Zehra Ferhatoğlu İlk ve Ortaokulunun temeline önceki harcı attılar.

Ferhatoğlu yoluyla 4 bin 186 metrekare arsa konusunda 2 eğik namına yaptırılacak olan Zehra Ferhatoğlu İlk ve Ortaokulunda 1 temel sınıfı olmak amacıyla 13 sınıf ve 4 laboratuvar kayran alıyor. – BALIKESİR

Share: