Zeki Müren’in halı koleksiyonunun sonuç parçası

Zeki Müren’in halı koleksiyonunun son parçası

345 numaralı serencam zerre olan ve “Aşk Şarabı” ismi sunulan halı Kahramanmaraş’ta bir mağazada sergileniyor

KAHRAMANMARAŞ – Merhum sanatçı Zeki Müren eliyle 1968 yılında resmedilen 12 skor halı tasarımının sonuncusu Kahramanmaraş’taki halı mağazasında sergileniyor.

Sanat Güneşi Anlaklı Müren’in İstanbul’daki yalısında sarmak için Isparta’birlikte raci 12 halının akıbet parçası Kahramanmaraş’taki bir halı mağazasında ortaya bundan sonra. Mağazanın ortamında sergilenen halı mağaza yetkililerince manevi bir değeri olduğu üzere satılmıyor.

Halının tıpkı ucunda ‘Zeki Müren’ farklı ucunda ise ‘Amor Şarabı’ yazıyor.

Üzerinde tavus kuşlu desenlerinin saha aldığı halının yapılan araştırmalar sonucu özgün olduğu öğrenildi.

Halının kendileri için maddi değerin yanında manevi benzeri ayar olduğunu söyleyen mağaza müdürü Dirimsel Tekiş, “Ben 30 yıldır mağazada çalışıyorum. Benden evvel dahi yaklaşık 30 yıldır halı bizde. Hususi ve belli başlı sayıda üretilen bire bir halı. Geçmişini çok bilmiyoruz. Merhum Anlaklı Müren kendisine başmaklık hususi adına ürettiği halılardan birisi bu halıdır. Çokça dünyalık verip kabul etmek isteyenler oldu fakat maddesel değerini birlikte manevi değeri bizim amacıyla büyük. Saklıyoruz ve iki gözümüz kabilinden bakıyoruz. Türkiye’nin değişik bölgelerinden aradılar alelhusus Antalya’dan aradılar ve halıyı istediler. Tığ banko veremeyeceğimizi ilettik. İş yerimizin genişlik pir durumunda saklıyoruz ve seçme gördüğümüzde Anlaklı Müren’i hatırlıyoruz. Yılda aynı posta hususi bakımlarını de yapıyoruz” dedi.

Share: