Zelenskiy: “Gelecek hafta Ukrayna üzere çokça cesim olacak”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın istiklal haset yaklaşırken yayınladığı mesajında, “Ati hafta Ukrayna için haddinden fazla kocaman olacak” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna Izzet Başkanı Vladimir Zelenskiy Ukrayna’nın istiklal günü yaklaşırken eskimemiş bir videoteyp mesaj yayınladı. Önümüzdeki haftanın Ukrayna için çokça kocaman olduğunu belirten Zelenskiy, “Devletimiz üzere, bizim üzere çok büyük olan eskimemiş haftaya aktif olarak hazırlanıyoruz. Önümüzde Ukrayna’nın Istiklal Haset var. Bu sene alelade çok özel. Bu yıl, işgalin arızi olduğu ve Ukrayna’nın kavrayışsız döndüğü mecmu anlamıyla hissedilebilir” ifadelerini kullandı.

“Acıya birlikte katlanmamız gerekiyor”

Zelenskiy, Ukrayna’nın zafere ulaşması gerektiklerini söyleyerek, “Rastgele antlaşma dürüstçe söylüyoruz. Ukrayna’nın zaferi için hala savaşmamız gerekiyor, bibi çokça madde yapmamız gerekiyor ve hangi efsus kim acıya bile katlanmamız gerekiyor. Ukraynalılar kendileriyle, ülkeleriyle ve kahramanlarıyla alım duyabilirler. Gelişigüzel kalalım ve birbirimize müzaheret edelim. Namevcut edilenleri geri getirelim. Birlik halkımız üzere savaşalım. ve bugün Ukrayna’yı entrika edenleri neşelendirelim. Kendimize ve Ukrayna’ya inanın” ifadelerini kullandı. – KİEV



Share: