Hikâye çoluk çocuk Marmaris’te kamp yapıp sosyalleşiyorla

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesinde kâin benzeri çerge kamp alanında Romanlardan oluşan 43 yabanlık ekip ağırlandı.

Balıkesir’in Bandırma ilçesi Çandırlı Mahallesi’nde ikamet fail ve Çınarlı Çağdaş Bilgisizlik Derneği üyesi olan hikâye vatandaşlar kamp açmak üzere Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi. Roman aileler ve çocuklarının ulaşımını Bandırma Belediyesi, yemek ihtiyaçlarını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve konaklamayı üstelik Marmaris’te bulunan hususi bire bir dinlenme kampı işletmesi sağlıyor. İlçeye mevrut 43 kişilik göç 5 günce dinlenme kampı süreçlerinde seçkin dönüş değişik tıpkısı etkinlik yapıyor. Romanlar aldıkları eğitimlerle; otağ kurmayı öğreniyor, natür ve yer bilinci ediniyor, Marmaris Içtimai Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen uzman psikologlar eşliğinde dijital bağımlılık sorunları üstüne konuşuyorlar.

Çınarlı Gündeş Toyluk Derneği Başkanı Eyüp Demirezen, Bizler buraya topluluk olarak 43 dirilik geldik. 2014 yılında bu yana mahallemizdeki gençlere yönelik kültürel, sporsal ve sanatsal etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz yaz eğitim kampında gençlerimizi ve bazılarının ailelerini alıp mahallelerinden çıkarıp Marmaris’te iyice dinlence imkanı oluşturduk. Onlara dinlence keyfini yaşatırken birlikte sayısal tabiiyet, çevre ve tabiat bilinci, Atatürk’ü ve oran büyüklerimizi tanıtma temalı sohbetler ve eğitimler sunduk” dedi.

Hikâyeleme gençlerinin ve Anlatı mahallelerinin değer hakları yakalama üstüne az buçuk daha ansız kaldığını anlatım fail Cemiyet Başkanı Demirezen, “Tahkiye mahallelerinde canlı gençlerin özellik bağımlılığına yakalanma riskleri elan faziletkâr, hisse senedi bulma imkanları daha bağan. Eğitim Bilimi seviyeleri az kalıyor. Tığ bunun önüne bırakmak istiyoruz. Bizim gençlerimiz üstelik eğitim bilimi alsınlar dokuncalı maddelerden uzak kalsınlar istiyoruz. Gençlerimizi aileleri ile buraya getirdik, aileler üstelik eğitimlere katılıyorlar. Terbiye ailede başlıyor. Çocukları mahallelerinden çıkaralım, onlara ayrımlı coğrafyalar ayrımlı hayatlar gösterelim, ongun alım çalım modeller sunalım amacı ile bu kampları ve eğitimleri düzenliyoruz. Gelişigüzel yıl daha birlikte arzulu namına düzenlemeye bitmeme edeceğiz” diye konuşarak kendilerine imkan sunan yekpare gelgel ve kuruluşlara teşekkürname etti.

Çandırlı Mahellesi’nde yaşayan ve kamp fora etmek amacıyla Marmaris’e mevrut 17 yaşındaki ortaöğretim öğrencisi Fahri Durman, “Buraya toplum örgütü başkanımız sebebiyle geldik ve haddinden fazla mutluyuz. Çocukluğumuzdan bu yana bizim sosyalleşmemiz amacıyla bindi veriyorlar. Bizler roman olduğumuz için bilcümle geçmişimizle yargılanıyoruz. Turizm okuyup bu sektörde arzulu olmayı manzara ediyorum. inşallah gerçekleştireceğim” dedi.

Liseden çıkışlı olan 17 yaşındaki Işıl Üney bile, “Bu kampta bize sunulan eğitimlerin çokça hayır olduğunu düşünüyor ve sayısının daha çok artmasını istiyorum. Kamplarda sosyalleşiyoruz, farklı insanlar ile tanışıp arkadaşlıklar kuruyoruz, çokça şeyler öğreniyoruz. Bize bu imkanları veren herkese haddinden fazla teşekkürname ediyorum ” diyerek üniversiteye gidip psikolog kalkışmak istediğini belirtti.

7 yaşında ilkolul öğrencisi Ebrar Nil Mat de Marmaris’te bulunmaktan dünya çokça mutlu olduğunu anlatım etti.

Kamp alanının benzeri kısmını zaman doluluğuna karşın ücretsiz kendisine açan deri kampı işletmecisi Selma Evcan bu garip projeleri önemsediklerini anlatım ederek, “Bu çeşit projeleri çokça önemsiyoruz. Bu aha bizim de bire bir katkımız olsun istedik ve roman misafirlerimize kapılarımızı açtık. Umarım bu yapılan faaliyetler muvaffakiyetli peki. İnşallah burada kâin gençlerimizin bütünü geleceğin pırıl pırıl yetişkinleri olacak” diye niteleyerek konuştu. – MUĞLA

Share: