Alzheimer hastaları bu evde daha çok şeb da konaklayabilecek

Dikencik Alzheimer Marazlı Misafir Evi’nin geceleyin bölümü da bakım vermeye başladı. Toplanmış 108 akak kapasiteli tesiste kalanlar, dönme süresince gerçekleştirilen aktivitelerle hem kendilerini geliştiriyor hem da nitelikli sıra geçiriyor.

Sivil cemiyet ve amme aksiyon birliğinin emsal çalışmalarından biri kendisine hayata geçirilen Nilüfer Belediyesi Lions &Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Mihman Evi, sıra bölümünün arkası sıra, gece bölümünü birlikte hizmete açtı. Çağın hastalığı namına mezkûr alzheimer hastaları üzere Nilüfer Belediyesi, hayırhah Dikencik ailesi hareket birliğiyle Özlüce Mahallesi’nde yapılan tesiste isteyenler, imdi şeb bakım hizmetinden bile faydalanabiliyor.

Geçtiğimiz aylardan itibaren hizmete açılan şeb bölümünde şimdilik 5 yaşama konaklıyor. Akşam bölümünde kalanlar amacıyla 3 temel el yemeğin verildiği Alzheimer sayrı mihman evinde, aleniyet öğünler da veriliyor. Deneyimli ve ehlivukuf kadrosuyla bakım veren tesislerde, ergoterapist, fizyoterapist, bacı, psikolog, toplumsal çalışmacı üstelik hastaların her çabucak yanında oluyor. 3 bin 700 metrekare alanda 3 ikmal şeklinde mensur edilen ve hem şeb hem de sıra hizmet hizmeti veren alzheimer rahatsız mihman evi tün 48, çağ 60 doğmak üzere bütün 108 sevimli kapasitesi bulunuyor.

Hastaların gece konaklayabileceği çift yabanlık 24 delik ile etkinlik salonları, yemekhane, mutfak, revir, güzellik salonu, hizmet odası, karı ziyaret odası, özel bakım odaları, iyileştirme salonu, fizik tedavisi, konuşma ve spor salonunun bulunduğu alzheimer parasız mihman evinde mütezayit bireyler, aktarılma boyu gerçekleştirilen etkinliklerle bile zamanlarını meşgul ve eli nimetli geçiriyor. Güne sevinçli ayrımsız kahvaltı ve fizyoterapist eşliğinde gerçekleştirilen egzersizlerle hareketli bire bir şekilde başlayan katılımcılar, ergoterapist eşliğinde gerçekleştirilen kognitif ve motosiklet teknik aktivitelerinin birlikte film, çalgı aleti ve mutfak etkinlikleriyle üstelik hem kendilerini geliştiriyor hem üstelik kaliteli çatlak geçiriyor.

Bursa’bile bu alanda bakım veren önce tesis olduğunu tamlayan Nilüfer Şehremini Turgay Yiğitlik, pandemi sürecinin ardından alışılagelen yaşama geçilmesiyle gelişigüzel geceleyin bölümünü bile hizmete açtıklarını söyledi. Alzheimer Marazlı Mihman Evi’nde kâin hastalar ile ailelerinin mutlu olduğunu anlatım fail Başbuğ Fazilet, “Hangi yazık ki bu çor, hele marazlı yakınlarına haddinden fazla pres bir süreç yaşatıyor. Bir alzheimer hastanız varsa, onu evde boydak bırakıp hariç çıkmanız ve eksantrik işlerle ilgilenmeniz dayanıklı gibi değildir. İşte hakeza durumlarda sayrı yakınlarının imdadına, bu mihman evi yetişiyor. Görmüş Geçirmiş ekiplerimiz, hastalarımızın her simultane yanında yerine, ihtiyaçlarına cevap yöneltmek üzere özveriyle çalışıyor” diye niteleyerek konuştu. – BURSA



Share: