Balıkesir, darülfünun öğrencilerine hazır

Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Ilkgüz Üniversitesinde eğitim elde etmek üzere ati darülfünun öğrencilerinin konaklama ve muvasala ihtiyaçlarının karşılanması için alınan ve planlanan tedbirler ile icraat Ilbay Hasan Şıldak’ın de katıldığı toplantıda görüşüldü.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, Yüksek Talim Yurtları Terbiye Dönemi Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi. Üniversitelerin öğrencilerine kapılarını açacağı kullanılmamış akademik sene için hazırlıkların ele alındığı toplantıda Balıkesir’deki kamu ve özel yurtlar ile kamu misafirhanelerinin doluluk oranları ile ilişik brifing yapıldı. Vali Şıldak hele ilk defa gelecek olan 1’inci dershane öğrencilerinin herhangi bir sorun yaşamaması üzere alandaki beklentiyi sınırlamak gerektiğine vurgu yaptı. Şıldak, mail devir geçmiş Cahillik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat başkanlığında, 81 devlet valisinin katılımıyla yapılan toplantıda alınan kararlar ile tedbir döneminde proaktif tıpkısı çalım alınacağının altını çizdi. İlçe bazında mektepli ve sıkı kapasite sayılarının aktarıldığı toplantıda, mütezayit mektepli sayısı ile mektepli yurtlarına talepte artma beklendiği tabir edildi. Tedarik toplantısında alınan kararlar gereği öğrencilerin konaklama sorunu yaşamaması amacıyla yetenek artırımına yönelik hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Gerekli görüldüğü takdirde öğrenciler amme hava ve kuruluşlarına ilişik misafirhanelere yerleştirilecek, gerektiğinde sivil toplum kuruluşları ve otellerle birlikte iş birliği sağlanacak.

Ilbay Şıldak toplantıda, 2022-2023 Akademik Yılı amacıyla ilk defa Balıkesir’e gelecek öğrencilerin şimendifer garı ve otobüs terminalinde açılacak stantlarla karşılanmalarında yurtlarla ilişkin brifing yapılması talimatını verdi. Ayrıca toplantıda tafsilatlı vadede konaklama imkanlarının arttırılması için Balıkesir’da devam fail yatırımlar için bilgi verildi.

Valilik Kocaseyit Güruh Salonunda yapılan toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın birlikte Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Ilkgüz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Ilbay Yardımcısı Gülihsan Kahraman, Altıeylül Kaymakamı Turgay Kağan Bilimci, Bandırma Kaymakamı Engin Ermiş, İl Emniyet Müdür Vekili Yasin Çipo, İl Uyanık Başkan Vekili J. Alb. Konsept Aruk, Cahillik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Yazman Yardımcısı Mürsel Sabancı ile Toyluk ve Spor Hizmetleri Kat Başkanı Yahya Akduman ve ilgililer katıldı. – BALIKESİR

Share: