Balıkesir’in kurtuluşunun 100. yılında 100 nefis ağabey gösterisi

Balıkesir’in kurtuluşunun 100. yılında 100 kişilik ağabey gösterisi

BALIKESİR – Kuva-i milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü sene dönümü olan 6 Eylül’birlikte 100 şehir gönüllüsü, yiğitliği ve mertliği sembolize eden Harmandalı Zeybeği oynayacak.

Milli Savaşım kıvılcımının ateşlendiği, kahramanlık ve cesaretleriyle düşmana karşı direnen Kuva-i milliye Şehri Balıkesir’in Milli Savaşım’ye verdiği nazik zorla anısı, Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Şehir Konseyi marifetiyle hazırlanan “Balıkesir’in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayat ile Yiğit Gösterisi” ile taçlanacak. Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü olan 6 Eylül’birlikte Atatürk Anıtı’nda, 7’den 70’e 100 site gönüllüsü yiğitliği ve mertliği sembolize eden Zeybek oyunu oynayacak. Bu çalışmada fahri eğitmenler eliyle verilen Sarhoş Zeybeği eğitimleri bitmeme ediyor.

Esas, kız, ağababa ve oğul efe oynayacak

Konuyla ilgilendiren bilgi veren Balıkesir Şehir Konseyi Umumi Koordinatörü ve Fahri Eğitmen Nursel Süzaner Kılıç, ” Efeler, Milli Savaş döneminde engelleme güçlerine cebin savaşarak vatan savunmasında etken olmuşlardır. Bu nedenle Kuva-i milliye Şehri Balıkesir’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel kabadayı oynamaya sen dahi var mısın dedik ve 7’den 70’e tamam halkımızı nida ettik. Çabuk bir şekilde antrenmanlarımız devam ediyor. Anne-kız, ağababa-oğul bilcümle birlikte Balıkesir Site Konseyi Binası’nın uğrunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6 Eylül’de bütün alay malay kabadayı oynayarak Kuva-i milliye Şehri’nden eksiksiz Türkiye’ye yegâne koku kendisine sesleneceğiz” dedi.



Share: