Bartınlı anneler depremzedeler amacıyla fanila ve çöz çamaşırı dikiyor

Bartınlı anneler depremzedeler için fanila ve bağırsak çamaşırı dikiyor

BARTIN Kahramanmaraş merkezli iki ayrı sarsıntı sonrası etkilenen illere yardımlar bitmeme ederken, Bartın’lı anneler Halk terbiye merkezi ve evlerinde fahri fanila ve iç çamaşırı dikiyor.

Bartın’ın Budun ilçesi Kumluca beldesi el eğitim bilimi merkezi kursiyerleri ile eş hanımları depremzedelerin haddinden fazla evgin ihtiyaç duydukları atlet, iç çamaşırı ve fanilaları üretimlerini hızlandırdı. Hayırseverlerin ve işadamlarının katkıları ile alınan kumaşlar Bartın’lı karı hanımları ve kursiyerler aracılığıyla depremzedeler amacıyla bağırsak çamaşır ve atlet üretimini hızlandırdı.

İlçe El Eğitim Merkezi Müdürü Kubilay Kocamanel, “Deprem bölgemiz Kahramanmaraş da yaralarımızı bizde benzeri nebze saralım düşüncesiyle, Kumluca beldesindeki halk sanatları kursumuzda eş ve eş çöz çamaşırı dikiliyor. Yer Sarsıntısı bölgesinde şu zaman hıfzıssıhha sağlanamadığı amacıyla genişlik çok ihtiyacın bu olduğunu düşünerekten, buradaki uz yöneticilerle bu arada bu işleri yapmağa çaba gösteriyoruz. Bu kumaşları almamızda bize yardımcı olan işadamlarımıza haddinden fazla teşekkürname ediyorum. Benzeri zamanda fahri olan Kumluca’ lı kursiyerlerimiz evlerine hisse senedi götürerek orada bile dikim sağlamaktadırlar. Burada çalışan gönüllü kursiyerler ve mahir ögreticilerimize çokça teşekkür ediyorum” dedi.

Usta ögreticisi Semiha Şahinel ise “Yer Sarsıntısı bölgesindeki vatandaşlarımız için atlet dikiyoruz. Sürekli gerekseme olduğunu duyuyoruz. 15 personelimiz var. Gönüllü mevrut arkadaşlarımız üstelik var. bu arada çetin bire bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Zelzele bölgemizde su sıkıntısı olduğundan çöz çamaşırları yıkama şansları olmadığı üzere, dikip deprem bölgesine destekte gezmek istedik. Budun ahali eğitim adına, bu çalışmalarımız ciddi şekilde ağırşak öğrencilerimizle yapmağa iş vermeğe çalışıyoruz. İnşaallah bunlar erkek çamaşırları artık kız çocuklarımıza inşa etmek çin bire bir çaba göstereceğiz. Yardımlarımız iri bir şekilde adına ulaşır herkesi kıvançlı etmeğe çalışırız, elimizden geldiği büyüklüğünde” diye niteleyerek sözlerine akıbet verdi.

Share: