Başkan Altay: “Kullanılmamış sanayiye, baran suyu ambarlama ve kafasız kazanım tesisi kazandırıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Şişman Ev İdaresi işbirliğinde yapımı devam eden Bakir Endüstri Sitesi içerisine baran suyu depolama ve mankafa yarar tesisi yapılacak. Konya Büyükşehir Şehremini Misyon İbrahim Altay, “Baran Suyu Projesi su kaynaklarının korunması, lüks ihtimalinin minimize edilmesi kabilinden amaçlarla hazırlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dolgun Göz İdaremizle alay malay hazırladığımız proje için 34 kilometre şekil döşenecek” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptığı; Belde, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aracılığıyla şehre kazandırılacak Konya Bakir Motorlu Sanayi Sitesi’nin inşaatı yekpare hızıyla bitmeme ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat İbrahim Altay, Çarkıt Sanayi ve Karatay Uran’nin taşınması için yapılan kullanılmamış uran sitesinde esnafların modern iş yerlerinde hizmet vereceğini söyledi. Kullanılmamış Uran Sitesi’nin tıpkısı zamanda Türkiye’nin önce muvaffakiyetsiz atık sanayi sitesi olacağını kaydeden Komutan Meram İbrahim Altay, TOKİ işbirliğinde Eskimemiş Motorlu Taşıtlar Sanayi için yaklaşık 34 kilometre yağmur suyu projesi hazırlandığını, KOSKİ Umumi Müdürlüğü’nün birlikte toplam 3 bin 300 metre baran suyu hattı çalışması yapacağını söyledi. Başbuğ Altay, “Baran Suyu Projesi, akarsu kaynaklarının korunması, taşkın ihtimalinin minimize edilmesi gibi amaçlarla hazırlandı. Şişko Konut İdaremizle gelişigüzel hazırladığımız proje amacıyla 34 kilometre hat döşenecek. Projenin 3 kilometrelik kısmını KOSKİ Umumi Müdürlüğümüz yapacak. Gene bu çerçevede TOKİ marifetiyle yağmur suyu depolama ve ferasetsiz avantaj tesisi dahi yapılacak. Yapılacak yapılış, KOSKİ’ye devredilecek ve tesiste depolanacak baran suyu ile bölgede kâin yeşil alanların sulaması yapılacak” ifadelerini kullandı.

Hazırlanan proje çerçevesinde döşenecek hatlarda muhtelif mugayir ve tiplerde tafsilatlı ömürlü borular kullanılacak. – KONYA

Share: