Bilecik Lila Lavanta Bahçesi Şehre Turistik ve Hesaplı Yardım Sağlıyor

Sanayici kimliğinin yanında TOBB Bilecik Avrat Girişimciler Müesses Başkan’ı bile olan Yiğit, “Sanayici-maraba dayanışması için hayata geçirilen bu proje, ayrımsız zamanda domuzuna şehrimiz Bilecik’e turistik ayrımsız düz vermek, kadın istihdamını artırmak ve köylere ziyaretçi çekebilmek amacını taşıyordu. 2 yıl içre dahi araya giren pandemiye rağmen, hayallerimizi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bilecik’in flaş lokasyonlarından Lila Lavanta Bahçesi, şehre kazançlı katkı sağlamaya ve turistik tıpkısı hava merkezi olmaya devam ediyor. Bu projenin Bilecik’in Türkiye’nin acilen popülerleşen turizm bölgelerinden biri olmasında bile lüks oynadığının altını çizen Lila Lavanta Bahçesi kurucusu aksiyon insanı Şermin Yiğit,”Lavanta bahçelerimiz, kurulduğu günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor. Mor rengi ve tabii güzelliği ile ilgi çeken lavanta tarlaları, hoppadak yerel değil, ecnebi turistlerden üstelik şişman bağ görüyor. Hele sosyal medyadan görüp gelen ziyaretçilerimiz ortada Zalim, Ukraynalı ve Çinli ağırlığı var” dedi.

Eş istihdamı ve turizme büyük katkı

Sanayici kimliğinin birlikte TOBB Bilecik Avrat Girişimciler Müesses Başkan’ı bile olan Kahraman, bu projenin iki yıl geçmiş sanayici ve dikici arasında tıpkı güreşçi köprüsü ve işbirliği gerçekleştirmek için hayata geçirildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bugün geldiğimiz noktada, araya giren pandemiye rağmen bu projeyle ait hayallerimizin büyük aynı kısmını hayata geçirebildik. Domuzuna şehrimiz Bilecik’e turistik aynı düz kazandırmak, karı istihdamını artırmak ve köylere ziyaretçi çekebilmek istiyorduk. Bütünü ile ilgilendiren çok kayda ayar ilerlemeler kaydettik, önümüzdeki dönemde çok henüz iri ve projemizi geliştirecek planlarımız de var.”

Organik lavanta balı ve lavanta düşman üretimi

Lavanta bahçelerinin sadece turistik amaçlı aynı lokasyon olmadığına, Lavanta bahçelerinin hemen turistik gayeli aynı lokasyon olmadığına,uzvi ekincilik ve üretim da yapıldığını belirten Kahraman, “Bura 40 dönümlük tıpkısı yerey. Tabii lavanta ıtri ve lavanta aromalı bal üretiyoruz. Ayrıca 1100 rakımdaki örgensel ekincilik eliyle yetiştirilen çiçeklerden buhar yolu ile bürüme edilerek saf lavanta düşman elde ediliyoruz. İçinde tek yardım maddesi namevcut bu ürünlerin satışıyla, şehrin ekonomisine üstelik balaban katkı sağlıyoruz. İlerde hoppadak bu görevi nağme elde edilen bu yeral ve orijinal ürünlerimizi yurtdışına ihraç ika planlarımızda bulunuyor”diyerek konuştu.

” Emeklerimizin karşılığını alıyoruz”

Bilecik’e hoppadak nazik şehirlerden değil, yandaki şehirlerden bile çokça sayıda ziyaretçi çekmeyi başardıklarını dile getiren Yiğit, sözlerine şöyle bitmeme etti: “bundan sonra ziyaretçi kullanmak amacıyla ne yapmalıyız diyerek düşünerek ahşap objeler yaptık, köprüler yaptık. Haddinden Fazla demet gördü. Gelenlerden pir tepkiler aldık ”Cennete mi geldik” diyenler bağımlı ki bizleri çok mutlu etti. Doğrusu emeklerimizin karşılığını aldık ziyaretçilerimizin sayısı birlikte çevrim geçtikçe artıyor. Hafta sonları 1.000 yaşama civarı ziyaretçimiz oluyor. Andıran yer iller dışında İstanbul, Antalya, Konya, Diyarbakır, Ağrı, Mersin’den dahi çokça sayıda ziyaretçimiz oluyor.”

Share: