Bilecik Lila Lavanta Bahçesi Şehre Turistik ve Iktisadi Ulama Sağlıyor

Sanayici kimliğinin beraberinde TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Müesses Başkan’ı de olan Alp, “Sanayici-dikici dayanışması için hayata geçirilen bu proje, benzeri zamanda sunturlu şehrimiz Bilecik’e turistik tıpkısı düz kazandırmak, kadın istihdamını artırmak ve köylere ziyaretçi çekebilmek amacını taşıyordu. 2 sene zarfında üstelik araya giren pandemiye karşın, hayallerimizi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bilecik’in gözde lokasyonlarından Lila Lavanta Bahçesi, şehre iktisadi ulama sağlamaya ve turistik tıpkısı çekim merkezi olmaya devam ediyor. Bu projenin Bilecik’in Türkiye’nin aceleten popülerleşen turizm bölgelerinden biri olmasında üstelik şan oynadığının altını çizen Lila Lavanta Bahçesi kurucusu hisse senedi insanı Şermin Alp,”Lavanta bahçelerimiz, kurulduğu günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor. Mor rengi ve saf güzelliği ile özen çekici lavanta tarlaları, yalnız yerli değil, ecnebi turistlerden dahi nazik bandaj görüyor. Alelhusus sosyal medyadan görüp gelen ziyaretçilerimiz arasında Acımasız, Ukraynalı ve Çinli ağırlığı var” dedi.

Kadın istihdamı ve turizme büyük yardım

Sanayici kimliğinin yanında TOBB Bilecik Avrat Girişimciler Müesses Başkan’ı da olan Kahraman, bu projenin iki sene önce sanayici ve rençper arasında bire bir güreşçi köprüsü ve işbirliği yaratmak üzere hayata geçirildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bugün geldiğimiz noktada, araya giren pandemiye karşın bu projeyle ilişik hayallerimizin balaban ayrımsız kısmını hayata geçirebildik. Güzelce şehrimiz Bilecik’e turistik ayrımsız saha kazandırmak, avrat istihdamını artırmak ve köylere ziyaretçi çekebilmek istiyorduk. Bütünü ile ilgilendiren haddinden fazla kayda derece ilerlemeler kaydettik, önümüzdeki dönemde haddinden fazla henüz iri ve projemizi geliştirecek planlarımız bile var.”

Örgensel lavanta balı ve lavanta düşman üretimi

Lavanta bahçelerinin hemen turistik gayeli bire bir lokasyon olmadığına, Lavanta bahçelerinin vakit kaybetmeden turistik gayeli ayrımsız lokasyon olmadığına,örgensel ekincilik ve üretim bile yapıldığını tamlayan Kahraman, “Bura 40 dönümlük ayrımsız toprak. Saf lavanta ıtri ve lavanta hoş kokulu bal üretiyoruz. Antrparantez 1100 rakımdaki uzvi tarım tarafından yetiştirilen çiçeklerden buhar yolu ile bürüme edilerek bozulmamış lavanta düşman elde ediliyoruz. İçinde hiçbir ulama maddesi bulunmayan bu ürünlerin satışıyla, şehrin ekonomisine de iri katkı sağlıyoruz. İlerde yalnız bu görevi tempo elde edilen bu yeral ve otantik ürünlerimizi yurtdışına ihraç ika planlarımızda bulunuyor”diye niteleyerek konuştu.

” Emeklerimizin karşılığını alıyoruz”

Bilecik’e hemen büyük şehirlerden değil, bitişik şehirlerden da çokça sayıda ziyaretçi çekmeyi başardıklarını dile getiren Kahraman, sözlerine şöyle devam etti: “daha çok ziyaretçi görmek üzere ne yapmalıyız diye düşünerek ahşap objeler yaptık, köprüler yaptık. Haddinden Fazla deste gördü. Gelenlerden iyicene tepkiler aldık ”Cennete mi geldik” diyenler bağımlı ki bizleri çok mutlu etti. Filhakika emeklerimizin karşılığını aldık ziyaretçilerimizin sayısı dahi gün geçtikçe artıyor. Hafta sonları 1.000 güç civarı ziyaretçimiz oluyor. Mail kasaba iller dışında İstanbul, Antalya, Konya, Diyarbakır, Dert, Mersin’den da haddinden fazla sayıda ziyaretçimiz oluyor.”

Share: