Bursa’da 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin iddianame hazırlandı

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kavgayla ilgili 13 sanık hakkında hazırlanan savca kabul edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, sabık sene 19 Ağustos’ta Mesai Adnan Menderes Mahallesi Turgut Özal Caddesi’nde, aralarında husumet olan akraba familya bireyleri arasında çıkan kavga sonucu 4 kişinin yaralandığı, sonrasında aynı kişinin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği olayla ilişkin soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında 3’ü vakfedilmiş 13 sanık hakkında hazırlanan iddianame, Bursa 6. Pahal Ukubet Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, bazen sanıklar karşı “kasten kanlı”, “düşünülerek öldürmeye teşebbüs”, “vehleten çok birey tarafından alay malay silahla gözdağı”, “içtinap etmek, hastalık yahut panik yaratabilecek tarzda silahla dağ ika”, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri mübayaa veya transfer veya bulundurma”, “mala engel verme”, “kolay yaralama” ile “suçluyu yardım” suçlarından müebbet ve türlü oranlarda cezaevi cezaları istendi.

Müşteki ve sanıkların benzeri kısmının baba yarısı çocukları olduğu ve aralarında Muş’ta dedelerinden miras küsurat taşınmazların paylaşımından kaynaklı önceye dayalı husumet nedeniyle henüz önceden gerçekleşen yıldırma, taşlama, düşünülerek cerh iddialarıyla ilgilendiren önceden planlı soruşturmaların bulunduğu iddianamede vadi aldı.

İddianamede, fenomen günü Turgut Özal Caddesi ile Semavi Çıkmaz kesişim durumunda kâin pastacı önündeki kaldırımda giden sızlanan maznun Nurhak Y’nin, yolda yürürken şikâyetçi maznun Nihat Y’yi aracıyla geldiğini görmesi konusunda idraksiz dönerek otomobiline bindiği, bu tam karşı yönden mevrut Nihat Y’nin aracıyla yol kenarında durmasıyla Nurhak Y’nin araçtan aldığı kötek ile onun aracına doğru koştuğu ve vurmaya başladığı belirtildi.

Nihat Y’nin sonrasında aracından indiği ve kuyumcudan çıkan müşteki sanık Eyüp Birey Y, suça sürüklenen çocuk R.A. ile N.Y’nin buraya geldiği, Nurhak Y. ile çifte, tokat ve ellerinde bulunan sopalarla Nihat Y’yi darbettikleri kaydedildi.

İddianamede, Nurhak Y’nin elan bilahare olay namına gelen Yakup Y’yi hedef aldığı daha sonraları ise etrafa akilane ızdırap ettiği, yaralanan Yakup Y’nin dahi elindeki cisimle Nurhak Y’ye vurmaya çalıştığı tam yere düştüğü, farklı bazı sanık ve suça sürüklenen çocukların dahi çorlu haldeyken darbettiğine yer verildi.

Sanığın antrparantez fenomen yerine mevrut Cevdet Y’nin aracına akıllıca iki ahali ızdırap ettiği aktarılan iddianamede, mermilerin derkenar etmemesi zımnında bu eyleminin üstelik girişim aşamasında kaldığı, devamında bu sanıkların fenomen yerinden kaçtıkları, bire bir müddet akrabalarının evinde kaldıkları ve 21 Ağustos’ta Cinayet Kesim Amirliğine her an teslim oldukları kaydedildi.

İddianamade, olaydan 2 zaman bilahare kaldırıldığı Bursa Kent Hastanesinde hayatını kaybeden Yakup Yurdakul’un otopsi raporunda ise “Kişinin ölümünün coşkun silah mermi çekirdeği yaralanmalarına sınırlı ekstremite ve hikâyecik kırığı ile us kanaması hatır doku harabiyeti, çöz örgen ve nazik damar yaralanması sonucu meydana gelmiş olduğunun” bildirildiği aktarıldı.

Olay yeri inceleme raporları, tanıt ve beyanlar değerlendirildiğinde, şüpheliler Meze ve Yunus Y’nin azmettirmesi ile şikâyetçi şüpheliler Nurhak Y, Eyüp Fert Y. ve kaknem Rahmi K’nin, suça sürüklenen kollar N.Y. ve R.A. ile bu arada fikir ve eylem birliği içerisinde cereyan ederek Yakup Y’yi ateşli silah ve sopalarla öldürdükleri anlatılan iddianamede, yakınan nahoş Nihat’ı ayrımsız yasak niteliği haiz ateşin silah ve sopalar ile darbederek öldürmeye adım ettikleri, yeniden müşteki şüpheliler Taha ve Emre ile şikâyetçi Cevdet Y’yi mıhlamak için zehir ettikleri fakat silahın konuşma korkusu yapması ve huruç ettirememeleri zımnında eylemlerinin girişim aşamasında kaldığı belirtildi.

Öte yandan Bursa Bala Ciddi Ceza Mahkemesi, olayda vadi kayran suça sürüklenen çocuklar N.Y. ile R.A. üzerine hazırlanan iddianame sonrası sevgili dosyasındaki suçun, yanlışlık tarihinin ve iddianamede anlatılan olayın bire bir olduğu, her iki dosya arasında şahsi ve fiili ilişki olduğu anlaşıldığından, Bursa 6. Gösterişli Ukubet Mahkemesindeki dosyayla birleştirilmesine karar verdi.

Sanıkların yargılanmasına mart ayında başlanacak.

Geçen yıl ağustos ayında, aralarında düşmanlık bulunan akraba ailenin fertleri, Say Adnan Menderes Mahallesi Turgut Özal Caddesi’nde karşılaşmış, aralarında sâdır ağız dalaşı kavgaya dönüşmüştü. Kavgada, tabancayla ateş edilmesi sonucu Yakup Y. ve Nihat Y. ile olayla alakası sıfır Harun A. ve Deneyimsiz B. yaralanmıştı.

Yaralılar, Bursa Site Hastanesine bertaraf, Yakup Y. 21 Ağustos 2022’birlikte hayatını kaybetmişti.

Share: