Köyün biricik öğretmeni, sobalı sınıfta 4 öğrencisini geleceğe hazırlıyor

Muş merkeze mecbur Derecik köyündeki ilkokulda görev yapan yegâne sarıklı Yücel Ekici, sobayla ısıttığı sınıfta 4 öğrencisinin sunu ferah eğitimi alması için ceht gösteriyor.

Öğrenci sayısının 10’dan beş altı olması zımnında 3 yıl ilk mülga Derecik İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığının “Çekicilik Açma, Mantinota ve Kişi Ita Yönetmeliği”nde yaptığı uymazlık kapsamında güzeşte yıl eylül ayında yeniden açıldı.

Bu sayede okula atanan Yücel Ekici, sabahleyin erken saatlerde kente 10 kilometre uzaklıktaki okula gelerek 4 öğrencisinin ısıdam ortamda eğitim görmesi için çabalıyor.

Hem okulun işlerini eden hem dahi öğrencilerin sunma gür eğitimi alması için elinden geleni özne başmuallim yetkili sarıklı Ekici, ibret saatleri dışında dahi çocuklarla oyun oynayarak ve etkinlikler düzenleyerek ahenktar fasıla geçirmelerini sağlıyor.

Okulun açılmasıyla köylerinde eğitim rüyet imkanına kavuşan 3’üncü derslik öğrencisi Muhammet Bozkurt, kaliteli öğrencileri Elif Çekiç, Fuat Çıpa Güney ve Yusuf Çekil, derslerini boşlama etmeyerek öğretmenlerinin emeğini boşa çıkarmamaya çalışıyor.

“Hem öğretmen hem bile müdürüm”

Mesleğe 2 sene önceki başlayan Ekici, AA muhabirine, ikinci fariza yeri olan Derecik İlkokulunun 3 yıldır mektepli sayısının azlığı dolayısıyla tutkun olduğunu söyledi.

Bu sene yeniden okulda eğitim öğretim faaliyetine başladıklarını tamlayan Ekici, şöyle konuştu:

“Milli Eğitim Bilimi Bakanlığımız aynı değişmeyen aldı. ‘Tüm köylerdeki okullar öğrenci sayısına bakılmaksızın berrak olacak ve ayrımsız öğrencimiz üstelik öğretmensiz kalmayacak, ayrıntılar zat köyünde eğitimine bitmeme edecek.’ denildi. Rastgele sabah Muş merkezden köye geliyorum. Çocuklarla kavuşmak benim için ayrımsız ayrı heyecan. Burada cansiparane işimizi yapıyoruz. Buradaki kollar ülkemizin geleceği. Çocuklara baktığımızda karşımda tıpkı hekim, tıpkı polis güçleri, tıpkısı hemşire, aynı avukat ve ayrımsız müddeiumumi duruyor gibi. Onlar üzere elimizden geleni yapıyoruz. Birleştirilmiş sınıfımızda 4 öğrencimiz var. Burada hem hoca hem da müdürüm.”

Mektepli sayısının az olmasının benzeri avantaj olduğunu, bu sayede onlara çıktı zaman fek fırsatı bulduğunu dile getiren Ekici, şöyle devam etti:

“Bu buut çocukların başarısını yükseltiyor. Ailelerle iletişim kuruyoruz ve yakından ilgileniyoruz. Her zaman iletişim halindeyiz. Öğrencilerin kâffesi bizim üzere çokça kızıl. Onlar bizim geleceğimiz. Ayrıntılar burada güzel ayakyolu geçiyor. Öğrenciler köylerinde yetişek öğretimlerine bitmeme edebiliyor. Muş’ta kış şartları çetin geçiyor. Özellikle sabahleyin burası haddinden fazla soğuk oluyor. Çocuklardan evvel okula geliyorum. Odun kırıp soba yakıyorum. Dallar gelinceye kadar sınıf ısınmış oluyor. Hamam ortamda derslerimizi işliyoruz. Burada olmaktan çok memnum. Bu işe elden meslek adına bakamayız. Bu benzeri vicdan işidir. Dallar ülkemizin geleceği ve yarınımız. Bu yurt yerine haddinden fazla mebzul yerlere ati ayrıntılar burada.”

Henüz geçmiş kaymakamlık merkezinde okula revan öğrencilerden Muhammet Bozkurt ise “Bu sınıfta 4 kişiyiz. Arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz. Öğretmenimiz sabahleyin erkenden gelip sobayı yakıyor, bizim amacıyla sınıfı ısıtıyor. Öğretmenimizi çokça seviyoruz.” dedi.

Share: