Bursa’daki Sudüşen Şelalesi turistlerin yeğleme noktası oldu

Tarım ve Orman Bakanlığına ait Sudüşen Şelalesi, hamam yaz aylarında domestik ve ecnebi turistlerin yol uğrağı yeri oldu.

Bursa’nın Gemlik ilçesine ilişkin Haydariye Köyü’nde kâin Sudüşen Şelalesi, meşe, çınar ve gürgen ağaçlarıyla süslenmiş yemyeşil görüntüsü ile Nacaklı Deresi üstünde 10 metre yükseklikten akıyor.

Yeşilin tonları arasında akan çavlan, sıcaktan bunalıp genişlemek talip yerel ve ecnebi turistlere almaşık oluşturuyor. Çekicilik sıcaklığının 30 dereceyi geçtiği kentte genişlemek ve doğa ile iç içe koridor eylemek isteyen vatandaşlar, tabiat yürüyüşü eşliğinde şelaleye ulaşabiliyor.

Asfalt çalışmalarıyla beraber araçla ulaşımın dahi olabilir olduğu şelalenin yanındaki işletmenin sahibi Erkan Başak, AA muhabirine, yaz aylarında açılmak ve akman hava ahzetmek isteyenlerin burayı tercih ettiğini söyledi.

Yaz sezonunun başlamasıyla yerli ve ecnebi turistlerin ilgisinin arttığını tamlayan Başak, “3 ay süresince süren ilgi, yıllık kısaca 60 bin ziyaretçi ile son buluyor. Çevre illerden üstelik çok sayıda domestik misafirlerimizi ağırlıyoruz. Şelalenin gürül gürül cari serin suyu ferahlatıyor ve az buçuk olsun şehrin gürültülü kalabalığından uzaklaşmalarını sağlıyor. Buraya sabahtan gelip, bölüm boyu saatlerce kânunuevvel geçiriyorlar.” diye niteleyerek konuştu.

Başak, “Sezon başlamadan geçmiş, Rusya- Ukrayna savaşının başladığı dönemde, Zalim ve Ukraynalı birçok misafirimiz oldu. Natür yürüyüşleri ve serin havasıyla dinlenerek henüz sonrasında Akdeniz ve Ege’ye geçtiler.” ifadelerini kullandı.

Share: