Çankırı’da “Karı Okulu Projesi” ile veliler okullu oldu

Çankırı’üstelik, Milli Yetişek Bakanlığı Hanay Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce başlatılan “Familya Okulu Projesi” ile 1214 ege, meslek sıralarına öğrenci kendisine döndü.

Projenin uygulandığı okullardan Müşir Fark Etmek Ortaokulundaki eğitime katılan velilere, sosyal ve birey maharet gelişimi, familya içi bildirişim becerileri, taydaş ilişkileri, bilinçli ve emniyetli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, sağtöresel iş, metin tagaddi ve fiziksel aktivite doğmak için 8 anne başlıkta eğitim bilimi veriliyor.

Kırk dört saat sürecek eğitime katılan velilerden Ayşe Adıgüzel, AA muhabirine, iki kızının birlikte Müşir Hissetmek Ortaokulunda tahsil gördüğünü, kendisinin da tıpkı sıralarda Karı Okulu eğitimlerine katıldığını belirtti.

Ev Okulu Projesi’nden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıgüzel, “Zira ara sıra doğru bildiğimiz yanlış oluyor, onları gelişigüzel tartışarak için koyabiliyoruz. Burada öğrendiklerimizi evde uyguluyoruz, çocuklarımızla konuşuyoruz. Ailemize, çevremize, anlatabiliyoruz. Ego haddinden fazla memnunum.” ifadelerini kullandı.

Velilerden Seher Aşırılmış Muslu da ayrıntılı süredir böyle bire bir eğitime süzülmek istediğini, Karı Okulu’ndan çok mutlu olduğunu aktardı.

Okulda aldıkları eğitimi evde uyguladıklarını dile getiren Muslu, çocuklarla henüz metin aynı iletişim kurduklarını anlattı.

Velilere yetişek veren Mine Atlı birlikte derslerde kurdukları ilişkinin çokça zer olduğunu, eğitimin haddinden fazla domuzuna ilerlediğini söyledi.

Süvari, eğitimlerde velilerle fikir alışverişinde bulunduklarını, çocukların iyiliği amacıyla bire bir arada olduklarını aktardı.

“Çocuklarımızın gelişim süreçlerinde daima yanlarında olmalıyız”

İl Milli Yetişek Müdürü Yaşamış Öztürk, toplumun çekirdeğini oluşturan aileyi çok boyutlu destekleyecek ayrımsız eğitim paketi hedefiyle Karı Okulu Projesi’nin hayata geçirildiğini söyledi.

Çankırı’üstelik, 38 Familya Okulu’nda 1214 veliye terbiye verildiğini tamlayan Öztürk, “Çocuklarımızın iş süreçlerini gelişigüzel yoğurmak amacıyla velilerimizin Ocak Okulu Projesi kapsamında düzenlenen kurslarda bilgilerini yenilemelerini önemsiyoruz. Biz ve aileler, çocuklarımızın hareket süreçlerinde baştan sona yanlarında olmalıyız.” diye niteleyerek konuştu.

Ebeveyn olmanın ayrı ayrımsız ağırbaşlılık getirdiğine dikkati çekici Öztürk, annelerin, babaların, çocukların eğitimine ulama sunan dedelerin, anneannelerin ve babaannelerin kurslara katılmasını beklediklerini kaydetti.

Share: