CHP’li Gürer: “Ehliyet affıyla 1 milyon kişinin mağduriyeti ortadan kaldırılmalı”

CHP Niğde Mebus Ömer Fethi Gürer, ölümlü evet da yaralamalı kazaya sebebiyet vermeyenler ile süreklilik bildirme eden husus bağımlılığı bulunmayanlar amacıyla ustalık affı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Gürer, sürücü belgesine el konulan bazı vatandaşlarla Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, ayaklık ihlali özne sürücülerin ehliyetlerine 6 ay, 2 sene, 5 yıl, 10 sene üzere sürelerle umum konulmasının değişik sorunları üstelik yanı sıra getirdiğini savundu.

CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidara geldiklerinde ehliyet affı, Ilgi-Düzem sicil affı, terbiye ve akreditasyon affı, sicil ve takanak affı getireceklerini söylediğini anlatan Gürer, şöyle konuştu:

“Sürücülerin hatasından ve işlediği kabahatten pişman olanlar için sürücü belgesi affı getirilmesi yönünde bire bir kanun teklifini Divan Başkanlığına sunmuştum. Beklenen kast ve şuurlu taksirle ölümlü ya üstelik yaralamalı kazaya sebebiyet vermeyenler ile süreklilik genişlik fail yön bağımlılığı olanlar dünya sürücü belgesi affı ihtiyaç durumundadır. uzluk elinden alınanlar içtimai, kazançlı, ailevi sorunlar yaşamakta ve bu nedenle 1 milyon âdem ülkemizde mağduriyet yaşamaktadır.”

Gürer, uzluk affıyla ilişkin verdiği yasa teklifinin, Divan’te görüşülecek torba yasa tekliflerinden birine eklenerek, 1 milyon kişinin yaşadığı mağduriyetin ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Share: