Cumhur Reisi Erdoğan’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na yıldırı eleştirisi Açıklaması

Çorum’dahi CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İç Anadolu’ya geldiğinde Kandil’i yerle ayrımsız etmekten bahseden Erkek Eksiksizlik, Ankara’ya dönünce Kandil’in siyasal uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor” dedi.

Çorum’dahi şişko küşat töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li belediyeler ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

‘Her dönüş eskimemiş bir skandalla ülkenin gündemini çalışır ediyorlar’

‘CHP’nin belediyelerindeki yolsuzlar, arakçılık, ahlaksızlık vakalarını almış başını gidiyor’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Filhakika Bay Kemal, Sayın Baykal’ı bire bir akşam kasetle devirerek gelmedi mi? Bunun mesleği bu. Deminden ise oturduğu koltuktan kalkamıyor. Kasetle genel başbuğ olunan bir partinin saylav adaylarını hangi kriterlere göre belirlediği şahsen kendileri aracılığıyla ikrar edilmeye başladı. Hizmetleri ve eserleri ile konuşulmak hesabına gelişigüzel dolaşma bakir bir skandalla ülkenin gündemini çalışır ediyorlar. Erkek Eksiksizlik’in biliyorsunuz kim haddinden fazla değişik özellikleri var. Yeryüzü mehabetli özelliklerinden benzeri tanesi birlikte Sosyal Sigortalar Kurumunun başındayken hastanelerimizi hangi ayla getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Tığ şuna bakacağız. Memleket işi gönül işi. Artık bunlar bu soy adımları dahi atacak durumda değiller. Gittikleri herhangi bir yerde dolma, yanlış. Ellerinde olan hep balaban şehirlerde attıkları kusursuz benzeri kadem yok” ifadelerini kullandı.

‘Kandil’in siyasal uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor’

‘Geçen zaman hamiş, kürsüde işsizlikle ait bire bir argüman ortaya atıyor. Fakat iddiasını ispatlayacak rakamları bulup söylemiyor’ şeklinde konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şahıs, ilkbahar aylarında elektriğe kafayı takmış, faturasını ödemediği için kendisini günlerce karanlığa mahkum etmişti. Güya vatandaşları ziyaret adı altında milleti kandırmaya çalışmıştı. Deminden anlıyoruz kim çabucak milleti değil, evlerine konuk oldukları kişileri da aldatmışlar. Muhtelif vaatlerde bulunup vatandaşlara sefihane ve örtüsüz biber dolması söyleyerek dalavere söyleterek, utanmadan, yüzlü yüzlü insanlarımızı siyasal şovlarına alet etmiştir. Kim var bunların yanı sıra, PKK yıldırı örgütünün siyasi uzantısı HDP. Ki var, İP. Ki var, kendisi ve beraberinde gelişmemiş birileri. Bu şahsın siyasal ahlakı olsa menfaat milletten kemiksiz defo diler. Bunlar milletten af dileyeceği yerde işi pişkinliğe, arsızlığa vurarak paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. Tıpkı yüzsüzlüğü, tutarsızlığı ülkemizin kalıcılık meselesi olan terörle mücadelede da sergiliyorlar. İç Anadolu’ya geldiğinde Kandil’i yerle tıpkısı etmekten bahseden Bay Eksiksizlik, Ankara’ya dönünce Kandil’in siyasal uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor. Bay Kemal unutma, bu yıldırı örgütlerinden sana yar olmaz. Bunları Gabar, Cudi, Tendürek, Besler Deresi’nde zahir yerle aynı ettiysek daha çok bile yerle tıpkı etmeye bitmeme edeceğiz.” dedi.

‘CHP’ye düşünce verenlere üzülüyorum’

‘Çok kemiksiz söylüyorum Bay Kemal ve arkadaşların bu durumunu gördükçe CHP’ye görüş veren arkadaşlarım adına kıtipiyoz üzülüyorum’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Polisimize, askerimize ahali kaldıranların beraberinde olanlardan tıpkı şey olanaksız. Kaldı kim bu CHP, terörle, teröristlerle mücadelede parlamentoda ret oyu veren değil mi? Bu kadar kıvırmayı bırakın adam beli, rüzgar gülü de dayanmaz. İradesi tutu altına münfail, etrafı çevrilmiş, hırsının esiri olmuş, Türkiye’ye dayalı tek umdu sıfır muhalefetle karşı karşıyız. Mehmet Akif, bunları, ‘şarka bakmaz, garbı bilmez, ilimden yok payesi, tıpkısı kızarmaz yüz, yaşarmaz göz. Bilcümle sermayesi bu’ diye anlatıyor. Bunların de biricik sermayesi kızarmayan yüzleri, yaşarmayan gözleri” şeklinde konuştu. – ÇORUM

Share: