Dirim mücadelesini 4’üncü gününde kaybeden Ayça’nın organları 3 kişiye rüya oldu

Dirim mücadelesini 4’üncü gününde kaybeden Alem’nın organları 3 kişiye umut oldu

BURSA – Bursa’nın İnegöl ilçesinde baran suyu kanalına sakıt otomobilde yaralanan 3 şahsiyet aileden Ayça Bektaş(21), 4 dönüş sonraları dirim savaşını kaybetti.

Kaza, geçtiğimiz Pazartesi haset saat 11.30 sıralarında, Bursa- Ankara yolu Şehitler Mahallesi kavşağı mevkisinde meydana geldi. İnegöl’den Bursa’yagiden Çetin Bektaş yönetimindeki 19 SA 049 plakalı otomobil,yağmur zımnında kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak, bariyerlere ve posta kenarındaki ağaca çarptıktan sonrayağmur suyu kanalına düştü. Kazada sürücü Bektaş ile araçtaki eşi Seval Bektaş ve kızı Alem Bektaş yaralandı. Fenomen yerinepolis, güllabi ve keyif ekiplerisevk edildi. Otomobilde sıkışan yaralılar, ekiplerin çalışmasıyla kurtarılarak İnegöl Büyüklük Hastanesine kaldırıldılar. Hilal, henüz sonra korkulu bakıma makbuz. Pahal bakımda tedavisi süren Hilal, 4 dönme bilahare yapılan cümle müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Mavera yandan anne ve babası birlikte tedavinin ardından taburcu edildi.

Hayatını kaybeden Alem’nın önceki beyin ölümü gerçekleşti. Bu sürede ailesinin örgen bağışına izin vermesi ileBursaUludağ ÜniversitesiTıp Fakültesive Acıbadem Hastanesinden mevrut ekipler, Hilal’nın karaciğeri ile 2 böbreğini 3 saat süren operasyonla aldı.

Hilal’nın karaciğeri Yenişehir havaalanından Afiyet Bakanlığı uçağı ile Antalya’ya, böbrekleri ise Bursa’dan ulusal dağıtımla organ muntazır hastalara nakledilecek.

Operasyonun arkası sıra açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanı Fuat Aksoy, “Pestil 21 yaşında, gidiş geliş kazası sonucu mevt etmiş. Ailesi uzuv bağışında bulunmuş. Bugün buraya uykuluk ve 2 böbrek bağışı amacıyla geldik. Bu organların çıkarılmasıyla beraber, organ nakli bekleyen 3 hastaya imge kaynağı oldu. Rastgele hangi kadar çok zor olmuş olsada 21 yaşında aynı gencin ölüm etmesi, 3 kişiye düş vaat etmiş oluyor. Karaciğeri Antalya’ya göndereceğiz. Böbrekleri da 2 hastamıza ulusal dağıtımla nakledilecek. Organ bağışının ülkede sayısının artırılması müstelzim konular. Tabi toplumsal farkındalık gerekiyor. Tabi print tıpkısı karar. Ama ocak buna egemenlik göstermiş, akseptans etmişler. İnsanların bu konuda farkında olması, özge insanlara düş olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.



Share: