Düzce’de aceleci sorti fail güneş tacı virüs vakaları, düşüş seyrine geçti

Düzce’de aceleci çıkış belgesi fail güneş tacı virüs vakaları, düşüş seyrine geçti

DÜZCE – Düzce’de korona virüs vakaları düşmeye devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmayan, vatandaşların tedbirlere uyarak korona virüs vakalarının düşmesini sağladıklarını belirterek pandemi döneminin esasen bu yana ise kestirmece 400 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Yaz aylarının başından itibaren temevvüç içine giren ve aceleci bir şekilde yükselen klakson virüs vakalarında düşüş başladı. Hikâye sayılarında 250’lere büyüklüğünde sâdır Düzce’de izzet ise düşmeye bitmeme ediyor. Covid-19 vakaları bu hafta yüzdelik 50 düşüş ile 100 seviyenin altına indi.

Akıbet uzanım ile ilişik bilgiler veren Dr. Yasin Yılmayan, “Düzce’de güneş tacı virüste sonuç durumumuz vatandaşlarımızın destekleriyle, hatırlatma dozlarını yaptırmaları ve vabeste alanlarda kim dikkatleriyle gelişigüzel geçtiğimiz haftalarda kim kabilinden düşüş yaşanmaktadır. Bu hafta yüzlü rakamların altına indik. İnşallah bundan sonrada vatandaşlarımız kendilerini koruyarak mücadelemizi taçlandırmaya bitmeme edeceğiz. Bu nedenle bilcümle vatandaşlarımıza ve keyif çalışanlarımıza bu mücadeledeki destekleri için çokça teşekkür ediyorum” dedi.

“Hatırlatma dozlarında yüzde 80’in konusunda çıktık”

Hatırlatma dozlarına Düzcelilerin gösterişli bent gösterdiğini anlatım fail Yasin Yılmayan; “Anımsatma dozlarına Düzceliler sakil bandaj gösterdiler. Bu müstevli ile mücadelede kim en muhteşem silahlarımızdan birisiydi. Maske, vuzuh, hijyenin yanı sıra en koskocaman silahımız aşımız. Aşıyla ilgilendiren liyakatli çalışmalarımız devam ediyor. Hatırlatma dozlarında yüzde 80’lerin konusunda çıktık. Hastaneye yatan 12 civarında hastamız var. Bunlardan 5 tanesi güç bakımda. Bunun dışında virüsü konsept hastalarımızı ayaktan tedavi ediyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“3 buçuk yılda 400 yaşama hayatını kaybetti”

Pandeminin başından beri yani kestirmece 3 buçuk yılda korona virüse sınırlı ahiret yolculuğu rakamlarını üstelik dile getiren Dr. Yasin Yılmayan; “3 yıllık berenarı dilimde 397 vatandaşımız hayatını kaybetti ilimizde. Akıbet dönemdeki güneş tacı virüs vakalarındaki ahiret yolculuğu oranlarımız ise haddinden fazla düşük. Akıbet dönemdeki dalgalanmada ise 2 yada 3 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bu vatandaşlarımızda süreğen hastalığı olan ve aşılarını tamam yaptırmayan vatandaşlarımızdı” dedi.



Share: